Gågadeleje, vindmøller og hjemmehjælp

Byrådet serverede en blandet cocktail af beslutninger. Her får du byrådsmødet helt kort fortalt.

Gaderegulativet for Frederikshavn Kommune er vedtaget, og det betyder, at der bliver ens priser i Skagen og Frederikshavn <i>Peter Broen</i>

Gaderegulativet for Frederikshavn Kommune er vedtaget, og det betyder, at der bliver ens priser i Skagen og Frederikshavn Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Jeppe Kyk kunne ikke bryde partidisciplinen, for han er ikke medlem af noget parti. Men der faktisk blev stemt for og imod indenfor samme parti og nogle medlemmer ændrede holdning ved byrådsmødet onsdag aften. Her følger i kort form, hvad der blev besluttet. I morgen kan du læse mere om byrådsmødet her på Nordjyske.dk og få reaktioner på byrådets afgørelser.

Jeppe Kyk var med til at sikre et flertal på 16 for de nye priser på leje af gågadearealer og torve. Prisen bliver 600 pr. kvadratmeter.
Før mødet gik i gang var der spørgetid for borgerne. En gruppe, der protesterer mod vindmøller ved Understed, Tamholdtprotestgruppen stillede hele fem spørgsmål i spørgetiden og fik lovning fra borgmester Lars Møller på, at deres modstand var hørt og ville være del af beslutningen, når man kom så langt. Dog pointerede han, at Frederikshavn har sagt ja til vindmøller på landjorden.
Stemt blev der om at den kommunale hjemmepleje skal søge om lov til at tilbyde tilkøbsydelser. 24 var for og 7 var imod. Nogle Venstrepolitikere heriblandt Helle Madsen og John Christensen stemte sammen med resten af byrådet for at kommunen skal have lov til at tilbyde tilkøbsydelser mens for eksempel Peter Laigaard fra Liberal Alliance og borgmester Lars Møller stemte imod.
Fem lokalplaner blev godkendt. Ole Rørbæk stemte imod lokalplanen, der tillader de 17 nye boliger i Algade, og han fik opbakning fra Dansk Folkeparti og Peter Laigaard. Og Per Svensson var meget imod at hotellejligheder i Gl. Skagen bliver lavet om til ferielejligheder, Men flertallet godkendte altså lokalplanen for Krøyers i Gl. Skagen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet bekræfter anmeldelse: Undersøger henvendelse om muligt overgreb i børnehave
Luk