Gågader på vej til at blive cykelveje

Aalborg Kommune vil gøre prøveordning til en permanent løsning

Lars Termansen
Bedre fremkommelighed og øget liv i gågaderne i de mørke timer har været to af målene med ordningen. Arkivfoto: Henrik Bo
EMNER 4. februar 2013 06:00

AALBORG: Cyklisterne skal have lov til at køre i Aalborgs gågader.

Det mener embedsmændene i Aalborg Kommune, som indstiller til politikerne i teknik- og miljøudvalget, at en prøveordning gøres permanent.

Utrygge fodgængere

Prøveordningen blev indført i 2011, og efter et år har det vist sig, at der er god opbakning til de nye cykelruter, der samtidig har formået at nedbringe antallet af ulovlige kørsler i gågaden. I prøveperioden har det været tilladt at cykle i gågaderne i tidsrummet kl. 21-9.

Men ikke alt er fryd og gammen. Et stort mindretal blandt fodgængerne har i en evaluering svaret, at de føler det mere utrygt at bevæge sig igennem gågaderne, efter at cyklerne har gjort deres indtog.

Politiet advarer

Også politiet har løftet pegefingeren og opfodrer kommunen til at få skabt en bedre trafikkultur blandt cyklisterne, så de viser større hensyn til de gående.

Indstillingen til den politiske afgørelse er på den baggrund, at cykeltiden indskrænkes. Fremover skal det kun være tilladt at cykle i gågaderne indtil kl. 7.30.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...