Gærums borgere hyggede sig med gamle udendørslege

Landsbyernes projekt ”Fra Sted Til Sted” kom fint i gang

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

GÆRUM:Det var slet ikke ufarligt at være i Gærum i sidste uge.

Man kunne eksempelvis let risikere at få en gummistøvle i panden, hvis man slog et smut forbi Tumlepladsen.

Gummistøvlekast og andre aktiviteter som sækkeløb, tovtrækning, petanque, ”brandmandsklatring” og ”stigegolf” var nemlig på programmet, da Gærum tog del i landsbyprojektet ”Fra Sted Til Sted”, der gennem hele uge 31 satte sig præg på oplandsbyerne i Frederikshavn Kommune.

Jette Abildgård, som udover at være indbygger i Gærum også er medlem af Distriktsudvalget, var med til at arrangere aktiviteterne på Tumlepladsen. Og hun var godt tilfreds.

- Vi synes, at det var en rigtigt god dag og et godt arrangement.

Udover begivenhederne på Tumlepladsen, så var der også hold i sving andre steder. Eksempelvis var nogle ud af køre mountainbike anført af kommunens grønne guide Hanne Lauritsen, mens andre gik en tur på syv kilometer, hvor den lokale Lars Jeppesen førte an.

- Der var omkring 70 mennesker, der var i aktivitet de forskellige steder. 35 på Tumlepladsen og 35 på de to ture, fortæller Jette Abildgård.

Et fint projekt

Selve projektet ”Fra Sted Til Sted” er grundlagt af Distriktsudvalget, hvor Jette Abildgård som nævnt sidder med ved bordet.

- Det er lavet for at sætte fokus på, at der faktisk er rigtigt meget liv i de små oplandsbyer. Det kan godt være svært for nogle af dem at trænge igennem med, forklarer Jette Abildgård.

- Men jeg synes, at det her er en rigtigt god måde at sætte fokus på oplandsbyerne - og det er et godt initiativ for Frederikshavn Kommune.

”Fra Sted Til Sted” er i år afviklet for første gang - og står det til Jette Abildgård, så bør det gentages i 2015.

- Projektet skal selvfølgelig lige have lov at komme i gang, før man kan se, om det er en begivenhed, der fæstner sig hos folk. Men jeg synes bestemt, at det er værd at holde gang i.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.