Gæster glade for Godiks armbånd

Godik har udviklet et nyt trådløst betalingssystem, som er blevet testet på festivalerne i Skive og Roskilde

Godik har testet armbånd på Roskilde Festival. Foto: Grete Dahl

Godik har testet armbånd på Roskilde Festival. Foto: Grete Dahl

BROVST:Godik er blandt landets største leverandører af udstyr til festivaler, såsom toiletvogne, hegn og scener, og sidste år præsenterede firmaet et chiparmbånd, der kan bruges som betalingsmiddel på festivaler til erstatning for dankort eller kontanter.

Armbåndet er i år testet på Skive Festival, og til den netop overståede Roskilde Festival har Godik leveret 35.000 armbånd, som har været brugt af gæsterne til betaling af mad- og drikkevarer.

- Kunderne har taget rigtigt godt imod det, og de synes, det er fantastisk, at køerne ved dankort-terminalerne er væk, siger Godiks ejer, Kim Godiksen.

Armbånd føres over chip

Chiparmbåndet fungerer ved, at brugerne opretter en konto på nettet.

Kontoen tankes op med betalingskort via en internetbrowser eller en mobilapp. Når kontoen skal bruges til betaling på festivalpladsen, føres armbåndet henover kassen, som registrerer købet via en såkaldt NFC-chip.

Købet tager under et sekund at registrere.

Gratis for kunder

På Skive Festival kørte systemet egentlig, som det skulle, men kunderne fandt mobilappens udseende forvirrende, så det blev justeret til Roskilde Festival.

- Vi lavede ikonerne lidt større og ryddede op i skærmlayoutet, fortæller Kim Godiksen.

Kunderne skal ikke betale noget for deres transaktioner med armbåndet, men festivalen skal betale nogle få øre per handel og betale for leje af udstyr.

Muligheder udvides

Nu anvendes armbåndet udelukkende til betaling af mad og drikke. Men der er en række andre funktioner under udvikling. Systemet skal nemlig også kunne anvendes som adgangsbillet for gæster, adgangskontrol til personale- og vip-områder samt som elektronisk visitkort.

Kim Godiksen forventer, at disse funktioner vil være udviklet til næste år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.