Gammel Aldi-butik bliver til attraktion

Center for Papirkunst i Hune fik besøg af kulturminister Mette Bock

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HUNE:Der var spartel på de nyopsatte vægge og travle håndværkere i gang, da papirkunstner Bit Vejle bød kulturminister Mette Bock (LA) velkommen i det, der skal blive Danmarks første center for papirkunst.

Kulturministeren lagde vejen forbi Hune mandag for at høre nærmere om projektet, der både vil inddrage lokalsamfundet og forhåbentlig tiltrække turister og andre besøgende til området.

Fra den ene side af Stenmarksvej i Hune kan medarbejderne i Aldi kigge direkte over på deres gamle lokaler. Lokalerne er i disse dage ved at blive bygget om og gjort klar til, at papirkunstcentret kan slå dørene op 23. marts.

Bit Vejle ser det som en spændende udfordring at skulle renovere det gamle supermarked til et åbent og inspirerende rum, hvor der er plads til kunst og fordybelse.

Netop idéen om at omdanne den gamle erhvervsbygning til en kunstattraktion falder i god smag hos Kulturministeren.

- Man har haft en bygning, man ikke vidste, hvad man skulle bruge til og en verdens berømt kunstner i nærheden. Her har man fundet på en idé, til en attraktion, der kan trække folk til fra hele verden, siger Mette Bock.

Bit Vejle og datteren Zeleste glæder sig til at kunne byde folk indenfor i det nye papirkunstcenter. De håber på, at det vil skabe en interesse for papirkunsten. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Bit Vejle og datteren Zeleste glæder sig til at kunne byde folk indenfor i det nye papirkunstcenter. De håber på, at det vil skabe en interesse for papirkunsten. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

En dejlig plet på landkortet

Med ledninger dinglende fra loftet bevægede Mette Bock og kunstneren sig rundt i det store lokale, hvor Bit Vejle glæder sig til at kunne byde papirkunstentusiaster og andre interesserede velkommen til marts.

Kulturministeren er overbevist om, at der vil være stor interesse for papirkunstcenteret og er begejstret for, at man bruger kunsten til at kunne tiltrække mennesker til området.

Det nye Center for Papirkunst skal både fremvise Bit Vejles egne kunstværker som en fast del af udstillingen, men der vil også være skiftende udstillinger med kunst og design i papir lavet af både internationale og danske kunstnere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.