Gastronomisk hædersdiplom til thybo

Etnograf Mie Buus fra Thisted Museum overrækkes hædersdiplom for sin kogebog

For at skrive bogen var Mie Buus i arkiverne, hvor hun fandt opskrifter tilbage fra 1832. Foto: Peter Mørk

For at skrive bogen var Mie Buus i arkiverne, hvor hun fandt opskrifter tilbage fra 1832. Foto: Peter Mørk

THISTED:Det Danske Gastronomiske Akademi har offentliggjort navnene på de syv modtagere af det årlige hædersdiplom. Her i blandt er etnograf Mie Buus fra Thisted Museum.

Mie Buus bliver hædret for sin kulturhistoriske kogebog ”Tarfisk og Vækkelseskage”, der indeholder madopskrifter og baggrundshistorier om madvarer fra Thy i den lange periode fra 1832 til 2012.

- Jeg blev da ret overrasket, og jeg er meget stolt over det. Det er en god fornemmelse, og jeg glæder mig til at få overrakt diplomet, siger hun.

Festmiddag 3. maj

Diplomet får hun overrakt 3. maj, hvor hun sammen med de øvrige vindere er inviteret til festmiddag på Dragsholm Slot.

Af de øvrige vindere kan blandt andre nævnes journalist Cecilie Frøkjær og Nettos administrerende direktør Claus Juel-Jensen.

- Det bliver rigtig spændende at møde de andre modtagere og at se slottet, der skulle være i utrolig smukke omgivelser. Og så glæder jeg mig til at spise maden, siger Mie Buus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.