Børnepasning

Genåbnet børnehave får garanti

Børn skal ikke længere rykkes mellem børnehaverne i Løgstør

Da børnehaven på Valmuevej i Løgstør lukkede for et år siden var der røde pølser til alle. Nu kommer der igen for alvor liv i lokalerne.Arkivfoto Grete Dahl

Da børnehaven på Valmuevej i Løgstør lukkede for et år siden var der røde pølser til alle. Nu kommer der igen for alvor liv i lokalerne.Arkivfoto Grete Dahl

LØGSTØR:Hvis lille Peter på tre år fra Løgstør indleder sin børnehavekarriere i den gamle børnehave på Valmuevejen i Limfjordsbyen, så bliver han ikke senere rykket til børnehaven Kridthuset på Limfjordsvej. Medmindre altså lille Peters mor og far selv ønsker det.

Den garanti blev tirsdag aften udstukket på et møde mellem forældrebestyrelsen i børnehaven og chefen for børne- og skoleforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune, Elsemarie Lauvring.

Mødet var kommet i stand på baggrund af et læserbrev i NORDJYSKE Medier forfattet af formanden for Børnehaven Kridthusets forældrebestyrelse, Troels Hessner Larsen.

Valmuevejens Børnehave i Løgstør blev i praksis lukket 1. april 2012, hvor børnehaven fusionerede med Kridthuset på Limfjordsvej og børnene fra Valmuevej rykkede til Kridthuset.

Men fra 1. marts vil der igen være børn at finde i lokalerne i Kridthuset.

Der er ikke længere plads nok til alle børnene i Kridthuset.

Ikke lukket

- Det kan godt være, at folk i Løgstør har fået den modsatte opfattelse, men rent faktisk har børnehaven på Valmuevej efter fusionen ikke har været lukket. De to institutioner er bare blevet én børnehave, som er drevet på to matrikler. Og i flere perioder har der været børn fra Kridthuset, der har benyttet lokalerne på Valmuevejen, siger Elsemarie Lauvring, som dog medgiver, at budskabet nok ikke har været kommunikeret godt nok.

- Jamen, hvis alle har den opfattelse, at børnehaven på Valmuevej er lukket og ikke bruges mere, så er der noget galt med kommunikationen. Og derfor blev det også på mødet tirsdag aften besluttet, at ledelsen i fusionsbørnehaven nu udarbejder skriftligt materiale, som klart fortæller, at matriklen på Valmuevej også bliver brugt, siger Elsemarie Lauvring.

Rykkes ikke

- Samtidig bliver det nu sådan i fremtiden, at hvis et barn starter på matriklen på Valmuevej, så bliver det også her vedkommende går i børnehave indtil mini-sfo eller børnehaveklasse. De bliver ikke rykket frem og tilbage mellem Valmuevej og Limfjordsvej, understreger Elsemarie Lauvring.

Formanden for Børnehaven Kridthusets forældrebestyrelse, Troels Hessner Larsen, kunne ikke selv være med til mødet, men Heidi Kortegaard, der er næstformand i forældrebestyrelsen, er tilfreds med mødets udfald.

- Jeg synes, vi fik en god dialog, siger hun - og glæder sig over garantien.

- Jeg fik selv flyttet mit barn fra Valmuevej, det var en hård omgang, da det var svært at komme fra en institution med 25-30 børn og til en institution med 75 børn, siger Heidi Kortegaard, der er tilfreds med forklaringerne på, at man ikke har kunnet forudse, at antallet af børn i børnehave er vokset i Løgstør.

Blandet andet er der kommet flere børn udenbys fra.

Det er en enig forældrebestyrelse, der bakker op omkring den løsning, der nu er fundet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.