Genoptræning sendt ud på private hænder

Fire private fysioterapiklinikker overtager 1. maj genoptræning af en række ældre borgere

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VESTHIMMERLAND:Fire private fysioterapiklinikker i Vesthimmerland overtager 1. maj genoptræningen af især ældre borgere, der efter f.eks. indlæggelse på sygehus bliver henvist til fysioterapi.

Genoptræningen har hidtil været hos kommunen selv på kommunens egne fysioterapicentret på to plejehjem, men ved at udlicitere arbejdet sparer kommunen ca. 85.000 kr. ud af et budget på små to millioner kroner på dette specifikke område.

En pæn del af besparelsen hentes ved, at kommunens egne fysioterapeuter ikke skal køre nær så meget rundt mellem de to kommunale fysioterapicentre.

De fire private fysioterapi-klinikker i Aars, Aalestrup, Farsø og Løgstør har i samarbejde etableret interessentskabet Sundhed Vesthimmerland, og det er det selskab, som vandt opgaven, da kommunen sendte opgaven ud i licitation.

Så fra 1. maj kommer træning for fortrinsvis ældre borgere, der har behov for såkaldt almen muskelopbyggende og funktionsfremmende genoptræning til at ligge i regi af de fire fysioterapi-klinkker.

Det forventes at omkring 150 vesthimmerlændinge årligt vil få dette tilbud. Bliver man henvist til fysioterapi via det nye tilbud, så vil man få tilbudt 20 gange fysioterapi på de private fysioterapeuter på kommunens regning.

Udliciteringen på området kommer efter at politikerne i forbindelse med vedtagelsen af det kommunale 2013-budget besluttede at dette afgrænsede område skulle sendes i udbud.

Kommunen har haft et lignede tilbud udliciteret til de private fysioterapier - dengang drejede det sig om genoptræning af knæ.

Lars Kristensen, der er indehaver af fysioterapien i Aars, glæder sig over, at opgaven er blevet lagt ud i privat regi.

- Det betyder jo blandt andet, at dem der bliver henvist til træning i en af de fire private klinikker for en stor dels vedkommende kan træne i lokalområdet i stedet for at skulle til et af de to kommunale centre, siger han.

Franz Bundgaard Larsen, der er leder af kommunens genoptræning, lægger ikke skjul på, at træningen - også - - er et spørgsmål om at spare penge.

- Det primære er naturligvis at give ældre, der f.eks. er blevet udskrevet fra sygehuset bedre mulighed for at kunne klare sig selv hjemme. Det er god livskvalitet for den enkelte. Men det er jo også økonomisk en fordel for kommunen, som kan spare f.eks. hjemmepleje eller hjemmesygepleje, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.