Vilsted

Giftstof, der dræbte fisk i sø, er nu sporet

Poltiet efterlyser en lyseblå firhjulstrækker - formentlig en Mitsubishi Pajero

I hundrede vis af døde fisk flød rundt i søen efter giften var hældt i vandet. Pirimiphos-methyl kan ikke købes i Danmark. Arkivfoto: Claus Søndberg

I hundrede vis af døde fisk flød rundt i søen efter giften var hældt i vandet. Pirimiphos-methyl kan ikke købes i Danmark. Arkivfoto: Claus Søndberg

VILSTED:Det er nu lykkedes at finde frem til det giftstof, som for knap en måned siden dræbte i hundredvis af fisk i Vilsted sø i Vesthimmerland, efter en person i pinsen hældte giftstoffet i søvandet.

Det drejer sig om sprøjtegiftet pirimiphos-methyl, som landbruget bruger mod insekter.

Ifølge politikommissær Jørn Kresten Nielsen fra Nordjyllands Politi, er myndighederne nu helt sikker på, at det var netop det giftstof, som forårsagede den omfattende fiskedød efter en person to gange på en bro over søen hældte giftstoffet i vandet ved Vilsted Sø-broens østlige side.

Herefter indsamlede vedkommende fiskene med et net og kørte væk med en større mængde døde fisk.

Det lykkedes at spore gift

I første omgang lød meldingen ellers på, at man ikke kunne finde frem til giftstoppet - og at man havde opgivet at komme det nærmere.

Men nu er det altså lykkedes.

- Selvom der nu er sat navn på giftstoffet, så kan det desværre nok ikke føre os til gerningsmanden - men til gengæld har vi et godt signalement af den bil, som vedkommende var kørende i, siger Jørn Kresten Nielsen.

Det drejer sig om en bil, der ikke kører mange af på de danske landeveje. Det er nemlig en ældre lyseblå firhjulstrækker - formentlig en Mitsubishi Pajero fra engang i 1990erne.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, der har set en sådan bil, siger Jørn Kresten Nielsen, som fortæller, at to vidner snakkede med manden på broen. Han beskrives som udlænding, omkring 20 år, 180 cm. høj med sort læderjakke, sort hår, han var glatbarberet og talte udenlandsk.

I forbindelse med sagen indførte Vesthimmerlands Kommune i dagene efter et midlertidigt fiskeri- og badeforbud i søen ved broen, men forbuddet er nu ophævet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.