Gigantisk nordjysk hamphøst

Politiet fandt tusindvis af hampplanter plantet ind mellem majsplanter på mark ved Frøstrup

15
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En af de største hamphøste i Danmark fandt fredag sted ved Frøstrup. Foto: Lars Pauli

THY-HANNÆS:Fredag eftermiddag blev lokale borgere vidne til et sælsomt høstarbejde på en mark syd for Frøstrup lige ud til Tømmerbyvej.

Politifolk og værnepligtige fra Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted var i fuld gang med at samle grønne planter sammen bag en række majsplanter.

Det viste sig at være hampplanter i tusindvis, som havde stået pænt bag en række med majs.

- Majsplanterne var sat for at gemme hampen, fordi de som regel er højere end hampen, forklarer vagtchef Jens Claumarch, Midt- og Vestjyllands Politi.

Men nu var hampplanterne efterhånden blevet så store, at ordensmagten kunne se toppene oppe fra vejen, og derfor blev der skredet til handling.

- Vi har taget nogle prøver af nogle planter, som ikke er blevet høstet. Nogle steder kan planterne være højere end andre steder, og så tager vi et gennemsnit af det hele. Så vejer vi dem og regner os frem til hvor mange planter, der har været på arealet. Derefter har vi en omregningstabel, hvorefter vi kan regne os frem til, hvor mange kilo hash der kan produceres af det antal planter, som har stået på marken, fortæller Jens Claumarch.

Mand sigtet for dyrkning

Samtidig med høstarbejdet blev en 48-årig mand, der er fra lokalområdet, anholdt klokken 16.45 fredag eftermiddag og sigtet for at have dyrket planterne.

Vagtchefen havde ikke sent fredag fået nogen indikationer af, hvor store mængder hash der var tale om. Men alene ud fra det store areal, hvorfra der blev høstet planter og taget prøver, så kommer det til at dreje sig om betydelige mængder hash, som den 48-årige bliver sigtet for at have dyrket.

- Vi regner med, at den anholdte mand skal fremstilles i grundlovsforhør lørdag. Men det bliver formentlig først ved middagstid, da vi har et andet grundlovsforhør med fire udenlandske personer sigtet for tyverier, så det går der nok lidt tid med, forklarer vagtchefen.

For et par uger siden blev der varetægtsfængslet en anden mand i en lignende sag med knap 1000 tørrede hampplanter, og de blev fundet på en ejendom få kilometer fra denne mark.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.