Glatte veje: Kør hjemmefra i god tid

Der arbejdes på højtryk for at holde motorveje åbne, oplyser Vejdirektoratet mandag morgen

Der ryddes sne på motorvejene for at holde dem åbne. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Der ryddes sne på motorvejene for at holde dem åbne. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

NORDJYLLAND:Hvis du skal bruge bilen for at komme på arbejde mandag, så sørg for at køre i god tid og vær godt forberedt.

Sådan lyder rådet fra Vejdirektoratet tidligt mandag morgen.

Hele weekenden har vognmænd kæmpet for at holde veje i især Vendsyssel åbne på grund af snefygningen. Ikke mindst på motorvejene E45 og E39 har der været problemer, for nogle steder fyger vejene hurtigt til.

- Nordjyderne må forbedrede sig på endnu en dag med snefygning. Der bliver ryddet sne på højtryk. De (vognmændene, red.) arbejder alt det, de kan, men motorvejene fyger hurtigt til igen nogle steder. For eksempel har der det meste af weekenden kun været et spor åbent på motorvejen ved Vrå, siger Maiken Bendtsen, vagthavende ved Vejdirektoratets TrafikInformationsCenter mandag morgen.

Kort efter kl. 6 snurrede en bil rundt på Hirtshalsmotorvejen, og det bliver næppe den sidste, der bliver indblandet i uheld mandag, for der samler sig snedriver på mange veje.

Vejdirektoratet melder om sne- og isglatte veje i hele landsdelen.

- Når der kommer mere sne i eftermiddag, bliver situationen formentlig værre, så det er en god ide at holde sig orienteret vi medierne og på vintertrafik.dk, siger Maiken Bendtsen.

Hun opfordrer folk til at tage et varmt tæppe og en skovl med i bilen, der de skal af sted, og så bør de også huske at have strøm på deres mobiltelefon, lyder rådet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden