Glem de fine pakker: Vi vil helst have gavekort under juletræet

Forbrugerrådet råder folk til at være opmærksomme på gavekortenes begrænsninger

Mange danskere vil hellere have gavekort istedet for store pakker. Arkivfoto

Mange danskere vil hellere have gavekort istedet for store pakker. Arkivfoto

DANMARK:Selv om det ser flot ud med store pakker under træet juleaften, er danskerne i virkeligheden vilde med den type gaver, der kan puttes ned i en lille æske eller kuvert, skriver metroxpress.

En ny undersøgelse, som Forex Bank har foretaget blandt 1.157 danskere, viser, at gavekort til oplevelser er den julegave, der står på fleste danskeres ønskesedler.

Blandt kvinderne er der 33 procent, som ønsker sig et gavekort til jul, og blandt mændene vil 18 procent have et gavekort under juletræet.

Men der er flere ting, man skal holde sig for øje, hvis man overvejer at give en vinsmagning eller et svensk kro-ophold i gave, lyder advarslen fra Forbrugerrådet.

- Jeg kan godt forstå, at der er mange, der ønsker sig oplevelser, men som gavegiver skal man være opmærksom på de begrænsninger, der kan være i forhold til for eksempel tidsfristen eller de geografiske forhold, siger Jakob Steenstrup, der er juridisk konsulent i Forbrugerrådet.

Glemmer at bruge gavekort

En tidligere undersøgelse fra Tænk Analyse har vist, at knap hver femte dansker, som har modtaget et gavekort inden for de seneste år, har glemt at bruge det inden for tidsfristen.

- Enten er det, fordi folk glemmer det i skuffen, eller også er det, fordi det simpelthen er for bøvlet at få det arrangeret inden for de rammer, som gavekortet giver.

Jakob Steenstrup foreslår, at man alternativt laver et hjemmelavet” gavekort, hvor man giver nogle kontanter, som man øremærker til et bestemt formål.

- Fordelen ved det er, at hvis man skyder helt ved siden af, kan modtageren bruge pengene på noget andet, siger Jakob Steenstrup til metroxpress.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.