Godt købmandskab i Sønderhå-Hørsted

Sønderhå-Hørsted Sparekasse viser igen evne til at klare krisen

Poul Erik Tarp
Direktør Lis Immersen, Sønderhå-Hørsted Sparekasse, har igen i år sammen med sine medarbejdere og bestyrelse leveret et kanonregnskab for 2012, som gør alle profetier til skamme om mindre pengeinstitutternes fremtid i Danmark. Arkivfoto
Virksomhedsøkonomi 28. februar 2013 20:53

SØNDERHÅ: Med et overskud før skat på 3,349 mio. kr. i 2012 mod 1,487 mio. kr. i 2011 har Sønderhå-Hørsted Sparekasse i Sønderhå endnu engang gjort finanseksperters vurderinger om små pengeinstitutters overlevelse til skamme.

Sparekassedirektør Lis Immersen siger i en kommentar til regnskabet, at det gode resultat for 2012 skal tilskrives flere faktorer.

- Sparekassen fik i 2012 300 nye kunder, og det har bidraget til et højere aktivitetsniveau, fordi både indlån og udlån er steget ganske pænt, som Lis Immersen formulerer det.

Indlånet er steget med 10 procent til 274 mio. kr. og udlånet er steget med fire procent til 204 mio. kr.

Ved regnskabets afslutning den sidste dag i 2012, blev egenkapitalen i Sønderhå-Hørsted Sparekasse opgjort til 47,799 mio. kr.

Lis Immersen hæfter sig ved, at 38,297 mio. kr. er opsparet overskud gennem årene.

Garantkapitalen udgør 9,228 mio. kr. og i den forbindelse nævner hun, at sparekassen ikke har noget behov for at fastlåse garantkapitalen.

- Vore kunder kan derfor til enhver tid hæve deres garantindskud, siger Lis Immersen, der mener, at det er endnu et godt eksempel på den gensidige tillid, der er mellem sparekassen og dens kunder.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...