Godt sommervejr var skidt for muslinger

Seneste regnskab fra Vilsund Blue A/S udviser et betydeligt lavere overskud end året før

Arkivfoto: Bo Lehm

Arkivfoto: Bo Lehm

MORS:Det gode danske sommervejr i 2018 drillede skaldyrsproducenten Vilsund Blue A/S, der har hovedkontor på Mors.

- Vi oplevede fiskeristop i lange perioder, ligesom det varme vejr spillede ind på kødprocenten i skaldyrene. Den kombination har betydet en laverede indtjening i år end sidste år. Det er imidlertid sådan det er, når man arbejder med muslinger, siger administrerende direktør Søren Tjørnelund Mattesen, Vilsund Blue A/S.

Virksomheden kommer ud med et overskud på 4,9 millioner kroner for regnskabsåret 1. oktober 2017 til 30. september 2018 mod 12,4 millioner kroner året før.

- Vores udfordring er adgangen til råvarerne. Konkurrencen fra udlandet har indflydelse på, om vi kan producere til konkurrencedygtige priser. Derfor kigger vi også hele tiden på, hvordan vi kan optimere produktionen både for at være konkurrencedygtige, men også for at spare på for eksempel energiforbruget, siger Søren Tjørnelund Mattesen.

Vilsund Blue forventer en fortsat god udvikling i selskabets aktiviteter i indeværende år. Resultatet forventes at være bedre end resultatet i 2017/18. Selskabet har en balance på godt 171,3 millioner kroner og en bundsolid egenkapital på 106,9 millioner kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.