Gør Arbejdstilsynets indsats en forskel?
Hvert år kommer 130 alvorligt til skade på nordjyske byggepladser

Onsdag holdt Branchearbejdsmiljørådet informationsmøde for den nordjyske byggebranche om arbejdsmiljøet. Et skuespil lagde op til debat.Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe
NORDJYLLAND:Det skete sidste år, forrige år og året før. Ja faktisk har antallet af arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen ikke rokket sig de sidste 10 år - i modsætning til mange andre brancher. Det viser tal fra Arbejdstilsynet.
Alene i Nordjylland kommer cirka 130 ansatte hvert år alvorligt til skade. De bliver klemt eller mast, de slår og skærer sig eller falder ned fra stiger, hvor de skulle have stået på stilladser. Nogen dør. Samtidig er de ansatte i branchen lige så belastet af slidskader, som de var for 10 år siden.
Det til trods for, at Arbejdstilsynet gang på gang har besøgt byggepladserne, stillet krav, givet anvisninger og er kommet med påbud.
Sekretariatsleder for Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg, Jacob Munk, udpeger arbejdsgiverne som de hovedansvarlige.
- Men der skal være et samspil. Hvis medarbejderne er meget kontrære og umotiverede, er det svært at gøre noget.
På landsplan sker der der rundt regnet 5.000 registrerede arbejdsulykker om året i bygge- og anlægsbranchen. Nøjagtig som der - med små udsving - har gjort de sidste 10 år.
- Og det tal kan man godt gange med to. Ikke alle ulykker registreres, pointerer Jacob Munk.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.