Gør en god gerning i matematiktimen

Skoleelever fra Klim Friskole får styrket deres regneevner og gør en god gerning til fordel for anbragte børn

Eleverne skal både håndtere pengedonationer, gennemføre indtægtsgivende aktiviteter samt sælge muleposer i Fjerritslev og omegn.Arkivfoto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Eleverne skal både håndtere pengedonationer, gennemføre indtægtsgivende aktiviteter samt sælge muleposer i Fjerritslev og omegn.Arkivfoto: Henrik Bo Pressefotograf Henrik Bo

KLIM:Børnehjælpsdagens projekt ’Ungdomsværn’ rykker nemlig ind i klasseværelset fra 1. oktober, så 7., 8. og 9. årgang på Klim Friskole kan se frem til matematikundervisning i en helt ny form. Som led i projektet ’Ungdomsværn’ skal eleverne udvikle en velgørende PR- og indsamlingskampagne - og det er en opgave, der blandt andet sætter finansiel forståelse på skoleskemaet.

Eleverne skal både håndtere pengedonationer, gennemføre indtægtsgivende aktiviteter samt sælge muleposer i Fjerritslev og omegn. De matematiske færdigheder bliver dermed testet af i praksis - og på kreativ vis. Selve indsamlingen går til Børnehjælpsdagen, der støtter anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

- Vi glæder os til at rykke ud på Klim Friskole, og bidrage med denne case fra ’den virkelige verden’. Det er en gevinst for alle parter - ikke mindst for eleverne, som får praktisk erfaring med for eksempel budgetplanlægning og regnskab. Det er jo en stor del af arbejdet bag en indsamling”, forklarer projektleder Stine Valentin fra Børnehjælpsdagen, der har udviklet ’Ungdomsværn’ i samarbejde med Fremtidsfabrik og Danske Bank.

Værdi til voksenlivet

Første fase af ’Ungdomsværn’ omfatter en workshop på skolen torsdag 1. oktober. Her bliver eleverne blandt andet introduceret til Danske Banks interaktive læringsunivers; ’Control Your Money’, som de skal bruge til at styre deres indsamlingsaktiviteter med.

- Som bank vil vi gerne være med til at styrke børn og unges forståelse for penge og privatøkonomi. Derfor udvikler vi løbende koncepter og undervisningsmateriale, som både børn, lærere og forældre kan få glæde af. Målet er at øge de unges finansielle viden og dermed skabe grundlag for en sund økonomi i voksenlivet, fortæller Peter Larsen, privatdirektør i Danske Bank.

Konkurrence

I alt deltager 28 7.-10. klasser fra hele landet i ’Ungdomsværn’. Klasserne dyster mod hinanden om at lave den mest innovative PR- og indsamlingskampagne - med den største omsætning. Vinderen bliver kåret sidst i november og modtager en pris på 10.000 kroner.pd

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden