Teater

Golfgæster inviteret til opera- og rockfest

Den Kongelig Opera på besøg på Vitskøl Kloster, mens Løgstør rocker til open air

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Opera i det fri er også fest og stemning... Foto: Henrik Louis

VESTHIMMERLAND:Da de tusindvis af golfgæster fredag aften var færdige med at følge Thomas Bjørn og de øvrige golfstjerner i den store Europa Tour-golfturnering i Gatten, var der disket op med musikalske tilbud to steder i Vesthimmerland.

På det gamle munkekloster i Vitskøl var der indbudt til en gratis koncertoplevelse ud over det sædvanlige i anledning. Her stod den Kongelige Opera klar med opera leveret af Det Kongelige Teaters operastjerner. Det tilbud have ikke færre end 1800 gæster taget imod - både golfgæster fra Gatten, men også mange andre.

Samtidig havde Løgstør valgt at indlede sin to-dages Open Air-koncert netop i den weekend, hvor golf-arrangementet i Gatten kulminerer.

Større turné

Operakoncerten på munkeklostret var et led i en større turne til kunstmuseer, slotte, klostre og i naturskønne omgivelser, og Annette Berner, der er turne- og gæstespilschef på Det kongelige Teater, var mere end tilfreds med det store fremmøde.

- Vi har aldrig været i området før, så jeg glæder mig virkelig over, at der er kommet så mange, sagde hun under koncerten til NORDJYSKE Medier.

Opera-koncerterne rundt i landet er arrangeret med hjælp fra lokale samarbejdspartnere. I Vesthimmerland er det turistorganisationen VisitVesthimmerland, der er samarbejdspartner sammen med Nykredit og golfturneringen ”Made in Denmark”.

De medvirkende ved opera-arrangementet var Sine Bundgaard, sopran, Elisabeth Halling, mezzosopran, Hanne Fischer, mezzosopran, Gert Henning-Jensen, tenor og Sten Byriel, bas. Hanne Fischer var desuden konferencier. Og ved flyglet sad pianisterne Leif Greibe/Orsi Fajger.

Den to-dages Open Air musikfestival i Løgstør blev skudt i gang med Djämes Braun, Kongsted, Electric Lady Lab, L.I.G.A og Muri og Mario.

På programmet i dag til Løgstør Open Air er Rasmus Walter, Østre Gasværk, Zididada, Nabiha og Nephew

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst