Gongongen lyder til en ny omgang

Masser af gæster til ferniseringen på påskeudstillingen på Den gl. Station

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HIRTSHALS:Folk står næsten på nakken af hinanden lørdag middag, da billedhuggeren Stinne Teglhus slår på gongongen, før den ene af Den gl. Stations to nye ”forstandere” Svend Petersen siger nogle ord før ferniseringen af den genopstandne påskeudstilling på stationen.

- Jeg er af flere blevet spurgt, hvad vi vil bruge stationen til. Dertil lyder svaret, det er et mysterium med kunst og musik. Da så Stinne kom og sagde, hun godt vil lave forårsudstilling, ja, så gik vi i gang, og det ser ud til at gået meget godt.

Svend Petersen og Lisbeth Birgersson købte stationsbygningen for godt et år siden af Hjørring Kommune, og ejerskiftet får en bemærkning med i borgmester Arne Boelts åbningstale for udstillingen:

- Jeg er glad for at kunne sige, at I slet ikke har noget med rockerne at gøre. Vi tjekker altid, når vi har markante centrale bygninger til salg. Her turde vi godt sælge.

Efter åbningen oplyser de to værter på stationen til avisen, at de foreløbigt har planlagt fire udstillinger, hvor der også bliver præsenteret flere svenske kunstnere end maleren Håkan Olson, Gøteborg, som er med i denne påskeudstilling.

- Fra Sverige kender jeg et netværk af kunstnere, og jeg synes det kan være sjovt at tage flere med, så kunstnere fra forskellige miljøer kan mødes her, forklarer Lisbeth Birgersson, som oprindelig stammer fra Skåne, men er kommet til Hirtshals fra Skæve sammen med Svend Petersen.

Parret foretrækker at åbne døren til stationen til separate udstillinger frem for at have noget året rundt.

- Vi har haft forespørgsler på flere arrangementer end de fire vi har planlagt, men sagt nej til det nu. Blandt andet fra et børneteater, siger Svend Petersen, som gerne vil blande kunstudstillinger med musikalske oplevelser.

Der sker 6. juli, hvor en 14 dages udstilling med Gösta Lindqvist, Simrishamn, åbner. Om aftenen er der klassisk koncert, der indgår i sommersæsonens Vendsyssel Festival.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.