Grænseoverskridende kultursamarbejde

Forleden var der topmøde med politikere fra de to kommuners, Hjørring og Frederikshavn, kulturudvalg. De mødtes på toppen af Danmark, i Skagens Kulturhus Kappelborg til årsmøde i Kulturalliancen for at pleje det grænseoverskridende kultursamarbejde og sikre at kulturen fortsætter med at blomstre i de to kommuner.

Som noget nyt stiller Kulturalliancen nu skarpt på de mange talenter der findes i landsdelen.

Det sker gennem Kulturalliancens Kulturpulje, som har til formål at støtte lokale talenter inden for så forskellige områder som litteratur, dans, teater, nycirkus, klassisk og rytmisk musik, billedkunst m.m. Puljen kan både søges af børn, unge, etablerede kunstnere og andre kulturaktører og arrangører. Der kan søges støtte til koncerter, forestillinger, coaching, workshops, læringsforløb og markedsføring til synliggørelse af tiltag.

- Vi håber, at puljen kan være med til at udvikle vore lokale talenter både som udøvere og som mennesker, og derved styrke deltagernes selvforståelse og forståelse for andre mennesker, fortæller Sven Bertelsen, formand for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget, Hjørring.

For i virkelighedens verden går kulturlivet på tværs af kommunegrænsen mellem Hjørring og Frederikshavn Kommune. Det gælder både de udøvende og publikum, som gerne bevæger sig på tværs af kommunegrænsen for at optræde eller få kulturelle oplevelser.

Det er baggrunden for, at de to kommuner har en kulturalliance.

- Som nabokommuner samarbejder vi bl.a. om teater og musik og så støtter vi talentudviklingen i vores landsdel gennem Kulturalliancens Kulturpulje, fortæller Mogens Brag, formand for Fritids- og Kulturudvalget, Frederikshavn.

Kulturalliancen har i 2017 200.000 kroner til uddeling. Man kan søge løbende, og en af tankerne er, at ansøgerne får hurtigt svar.

- Puljen søges løbende og ansøgningen behandles hurtigt. Ansøgerne kan forvente svar indenfor 14 dage, oplyser Marie Weiergang, kulturkonsulent i Frederikshavn Kommune.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.