Tødsø

Gratis haver på landbrugsskolen

Haverne forventes klar i begyndelsen af maj

Jonas Lundgren Bach Korsgaard, afdelingsleder på Morsø Landbrugsskole, oplyser, at haverne fordeles efter først-til-mølle princippet. Arkivfoto

Jonas Lundgren Bach Korsgaard, afdelingsleder på Morsø Landbrugsskole, oplyser, at haverne fordeles efter først-til-mølle princippet. Arkivfoto

TØDSØ:I forbindelse med at EUC Nordvest etablerer Nordic Food College, som skal opføres i tilknytning til Morsø Landbrugsskole, har skolen besluttet at etablere en række gårdhave, som folk, der har lyst til at dyrke deres egne afgrøder, gratis må benytte.

- Vi vil gerne være med til at udbrede kendskabet til forskellige fødevarer til alle, uanset om man bor i byen eller på landet, og vi vil gerne give noget tilbage til lokalområdet, da det er gode lokale kræfter, der er årsagen til, at vi i dag har en velfungerende landbrugsskole på Mors, siger afdelingsleder Jonas Lundgren Bach Korsgaard fra Morsø Landbrugsskole.

Man skal hverken betale leje eller udgifterne til såsæd, når man har en gårdhave ved landbrugsskolen, og skolen stiller også de nødvendige redskaber til rådighed. Til gengæld følger der en række andre forpligtelser med. Først og fremmest er det et krav, at man udelukkende dyrker økologiske afgrøder, at man holder sin gårdhave ren og pæn, og at man selv sørger for at høste sine afgrøder.

Når man tilmelder sig på skolens hjemmeside, bliver man bedt om at oplyse, hvilke grøntsager, man ønsker at dyrke. Så sørger skolen for at indkøbe frøene.

Gårdhaverne forventes klar til at blive taget i brug i begyndelsen af maj. Der vil på forhånd været lagt kartofler og løg, så de nye "haveejere" ikke starter på bar bund.

Jonas Lundgren Bach Korsgaard oplyser, at haverne fordeles efter først-til-mølle princippet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.