Anmeldt for bedrageri: Nu vil Hjørring-direktør arbejde for politiet

Direktør Duc Huy Nguyen byder sig til med tolkebistand ved politiet - mens hans firma Jobs Partner er i politiets søgelys

Duc Huy Nguyen er indehaver af firmaet Jobs Partner, der er politianmeldt af Vesthimmerlands Kommune for bedrageri. Samtidig har Duc Huy Nguyen tilbudt sit firma som tolk for Rigspolitiet. Arkivfoto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Duc Huy Nguyen er indehaver af firmaet Jobs Partner, der er politianmeldt af Vesthimmerlands Kommune for bedrageri. Samtidig har Duc Huy Nguyen tilbudt sit firma som tolk for Rigspolitiet. Arkivfoto: Bent Bach Bent Bach

Jobs Partner i Hjørring hedder også Tolkebureauet. Firmaet har sammen med en række andre tolkefirmaer tilbudt sig som tolk for Rigspolitiet i et brev til Folketingets retsudvalg.

Men Hjørringfirmaet er samtidig genstand for politiets undersøgelser i en sag om muligt bedrageri i forbindelse med afvikling af kurser for flygtninge. Direktør Duc Huy Nguyen mener dog ikke, at denne sammenhæng er problematisk.

- Jeg ser ikke, at vores bud på at løse opgaven for Rigspolitiet kan have konflikt med den anmeldelse. Alle tolkene, som tolker for rigspolitiet, skal sikkerhedsgodkendes, og skal forholde sig objektive, siger Duc Huy Nguyen.

Teksten fortsætter under billedet.

Firmaet Jobs Partner har kontor i et erhvervsområde i Hjørring. Foto: Kim Dahl Hansen <i>Nordjyske Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Firmaet Jobs Partner har kontor i et erhvervsområde i Hjørring. Foto: Kim Dahl Hansen Nordjyske Foto: Kim Dahl Hansen

Han afviser også, at der kan opstå problemer med habiliteten, hvis Jobs Partner og de øvrige firmaer overtager opgaven med at tolke for politiet i en situation, hvor politiet kan få tolkebehov for hjælp i sagen mod Jobs Partner.

- I tilfældet af, at sagen vedrører os, så vil vores medarbejdere være inhabile og vil derfor ikke have mulighed for at levere tolkning i dette tilfælde, siger Duc Huy Nguyen.

Manglede dokumentation

NORDJYSKE beskrev i foråret, hvordan firmaet Jobs Partner ikke levede op til det lovede, da firmaet afviklede beskæftigelseskursus for unge flygtninge.

Efter offentliggørelsen af artiklen bad Vesthimmerlands Kommune Jobs Partner om at gøre rede for afviklingen af kurset med dokumentation for deltagelse af diverse faggrupper. Denne redegørelse stillede ikke kommunen tilfreds.

icon

Den af Jobs Partner fremsendte dokumentation har ikke kunnet overbevise Vesthimmerlands Kommune om, at projekt ”Erhvervsrettet 10. klasse for Center Ranum og Center Frederikshavn

Fra politianmeldelsen i august 2019

Et tilbud fra fem tolkefirmaer

Brevet til Folketingets Retsudvalg blev sendt 19. september efter et samråd i udvalget, som Duc Huy Nguyen og hans kolleger fra andre tolkefirmaer deltog i. Det drejede sig om problemer med at levere tolke til opgaver for politiet og den svingende kvalitet af arbejdet.

Opgaven ligger hos et firma, som hedder Easy Translate, men på grund af problemerne skulle justitsminister Nick Hækkerup (S) forklare sig for retsudvalget. Brevet indeholder et tilbud fra fem tolkefirmaer, som ønsker at overtage opgaven fra Easy Translate.

Foreløbig er det dog ikke sandsynligt, at Duc Huy Nguyen og hans kollegaer i tolkebranchen her og nu kan overtage Easy Translates kontrakt. Trods problemerne med selskabet har Kammeradvokaten nemlig vurderet, at aftalen med EasyTranslate ikke kan opsiges, som det er nu. Den løber frem til 2021.

- Der foreligger en misligholdelse, men for at kunne ophæve kontrakten skal der være en væsentlig misligholdelse - og det mener Kammeradvokaten ikke foreligger på nuværende tidspunkt, sagde justitsminister Nick Hækkerup under samrådet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Spøgelsesbilist hamrer ind i modkørende på E45
Luk