Grill-ejer gik amok i pengerus

Manden havde ved en fejl fået overført 4,8 millioner kroner til sin konto. Retten i Roskilde skal behandle sagen

Grill-ejer gik amok i pengerus, da der pludselig blev overført 4,8 millioner kroner til hans konto. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Grill-ejer gik amok i pengerus, da der pludselig blev overført 4,8 millioner kroner til hans konto. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

ROSKILDE:Kan man være i god tro, når man pludselig opdager 4,8 millioner kroner på sin konto. Det skal Retten i Roskilde afgøre efter jul, hvor en usædvanlig sag om ulovlig omgang med hittegods kommer for retten. Det skriver DAGBLADET Køge.

Sagen stammer fra marts 2010, hvor fastfood-portalen Just-Eat ved en fejl kom til at overføre de mange penge til indehaveren af en grillbar i Holbæk. Fejlen blev hurtigt opdaget - men ikke hurtigt nok. For det tog kun den 42-årige ejer af grillbaren fire dage at formøble alle de mange penge ved en kombination af kontantudbetalinger, udskrivning af checks og elektroniske pengeoverførsler.

Blandt andet overførte han 2,2 millioner til to bekendte i Køge, der nåede at bruge 824.518 kroner, før banken og politiet satte en stopper for forbrugsfesten.

Fejlen kostede dyrt

Det lykkedes Just-Eat at få størstedelen af pengene tilbage, men fejlen har alligevel kostet virksomheden dyrt.

- Det var før min tid, men så vidt jeg er orienteret, drejede det sig om en menneskelig fejl hos et eksternt firma. Vi fik tilbageført noget af beløbet, men vi har stadig et stort udestående. Han skylder os i nabolaget af 1,6 millioner kroner. Jeg ved ikke, om vi kan få det resterende beløb igen. Nu må vi se, hvad der sker i retten, siger administrerende direktør Mads Eriksen til DAGBLADET Køge.

De tre mænd nægter sig skyldige.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.