Grønt lys til vindmøller

Seks vindmøller på 150 meter skal muligvis opføres syd for Saltum

Der er indkommet 26 høringssvar, hvoraf fem af dem er imod at der skal oføres seks nye vindmøller.

Arkivfoto <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Der er indkommet 26 høringssvar, hvoraf fem af dem er imod at der skal oføres seks nye vindmøller. Arkivfoto Pressefotograf Claus Søndberg

SALTUM:Teknik- og Miljøudvalget har godkendt et forslag til lokalplan, der giver mulighed for at opføre seks vindmøller på et areal ved Østrup syd for Saltum. Møllerne bliver op til 150 meter høje, og desuden giver planen mulighed for, at der kan etableres et besøgscenter, hvor offentligheden kan få information om dels vindmølleparken i Østrup og dels indhente generel information om vindenergi.

Lokalplanforslaget har været i offentlig høring og i den periode er der indkommet 26 høringssvar. Størstedelen bakker op om projektet mens fem af høringssvarene udtrykker modvilje mod de nye vindmøller.

Bekymringerne fra borgerne i området går blandt andet på støj, møllernes dominans og frygt for, at ejendommene taber i værdi.

Formanden for teknik- og miljøudvalget Jens Chr. Golding (S) hæfter sig ved, at størstedelen af de høringsberettigede bakker op om vindmøllerne.

Og det tilskriver han, at ansøger, Jysk Vindenergi, har gjort meget for at komme i dialog med lokalbefolkningen.

- Ansøger har meget tidligt i projektfasen inddraget lokalbefolkningen, og jeg tror ikke, man kan finde andre steder, hvor der er så stor lokal opbakning. Jeg har stor forståelse for borgernes bekymringer omkring blandt andet støj, men vi følger det gældende regelsæt, siger Jens Chr. Golding.

Kommunalbestyrelsen tager endelig stilling til lokalplanforslaget sidst i august.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.