Vive

Grundlovsdag i præstens have

Vive-Hadsund pastorat og lokale foreninger fejrer grundlovsfest i Vive præstegårdshave

Præstegårdshaven danner som sædvanlig rammen om grundlovsfesten i Vive.Arkivfoto: Michael Koch

Præstegårdshaven danner som sædvanlig rammen om grundlovsfesten i Vive.Arkivfoto: Michael Koch

VIVE:For 26. år i træk fejrer Vive-Hadsund pastorat den traditionsrige grundlovsfest i Vive præstegårdshave i samarbejde med de lokale foreninger i Vive.

Der varmes op i Vive Kirke med ”Matthias Geiger, Kor & Band”. Koret bliver akkompagneret af tenorsaxofonist Anders Lillebæk Jacobsen, Jonathan Seest på kontrabas og klarinettisten Marco Dania. Desuden medvirker Asta Barkmann både som solist og trompetist. Pia Helt, leder af Hadsundkoret, vil synge med i kirkekorets sopranstemme og også optræde som solist.

Koncerten vil blive med highlights fra Kirkekorets nu toårige virke, og skulle man ikke få sæde i en af kirkens 120 siddepladser, er muligheden der senere på dagen, hvor de udøvende underholder i præstegårdshaven.

Efter koncerten i kirken marcherer Hadsund Skoleorkester op gennem Vive bys flagallé til præstegårdshaven. Dannebrog går til tops til ”Der er et yndigt land”, inden skoleorkestret giver koncert i haven.

Inden Grundlovstalen begynder sendes børnene ud på farefuld skattejagt med ”Kaptajn Rødskæg og Nick den Enøjede”, som har fundet et mystisk skattekort.

Temaet for årets grundlovsfest er ”100 året for kvinders valgret”. Grundlovstalen holdes derfor selvfølgelig af en kvinde, forfatter og journalist Charlotte Rørth, erkendt af mange læsere af Nordjyske, hvor hun er ansat og ofte skriver klummer. Landskendt blev hun i år med udgivelsen af bogen: ”Jeg mødte Jesus – Bekendelser fra en modvilligt troende”.

Børnene får i år også besøg af Det Flyvende Kuffertcirkus, som lover sjov og gøgleri af bedste skuffe.

Som de tidligere år omdannes hele haven til en stor ”markedsplads” med salg af is, pølser, fadøl, vand, kaffe og æbleskiver. Salget støtter de lokale foreninger i Vive. Der er loppemarkeder for både børn og voksne, to store hoppeborge og en rodeotyr står til fri afbenyttelse for alle børnene. Endelig laver FDF rigtig lejrstemning for alle børnene.

Kvindemuseet i Danmark har taget imod udfordringen til at skildre 100 året for kvinders valgret med en udstilling i konfirmandstuen.

Endelig slutter præsterne som sædvanlig festdagen af, men hvordan er - igen - en overraskelse.

Der er gratis entre, og selvom alle ledige borde og stole i sognet er samlet til lejligheden, er man selvfølgelig velkommen til at medbringe egne campingstole og mindre borde, hvis man vil være sikker på en plads.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.