Guds ord i frisk luft

Friluftsgudstjeneste med hjertestart og salmer

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

”Manden på bænken” (organist Henrik Strøm) blev ”genoplivet af sognepræsterne Kristian Brogaard og Erik Colding Thaysen. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Guds ord, samvær og masser af frisk luft var nogle af nøgleordene, da der 2. pinsedag var friluftsgudstjeneste i Plantagen.

Gudstjenesten, der var godt besøgt, var blevet til i et samarbejde med flere kirker i byen. Det var de tre sogne Bangsbostrand, Frederikshavn og Abildgård samt Frelsens Hær, Metodistkirken og Baptistkirken.

Selv vejrguderne havde hjertet på rette sted under gudstjenesten, hvilket til dels var en forklaring på det pæne besøgstal. En anden var den blanding af ”hjertestart”, poetiske ord fra pop-rockgruppen Nephews og Vesterhavets magt, som på hver sin måde kom til at indgå i det alsidige program, der sammen med velkendte elementer som salmesang og nadver skabte gudstjenestens helhed.

Mand på en bænk

Allerede fra starten var der noget at undre sig over. En tilsyneladende hjælpeløs mand var segnet om på en bænk i nærheden af alteret, og præst i Bangsbostrand, Viggo Ernst Thomsen, ilede til hjælp sammen med et par præstekollegaer fra de andre kirker. Manden blev ved hjælp af kabler fra en lastbil, i bedste Mr. Bean stil, ”genoplivet” så gudstjenesten kunne fortsætte.

Derefter fulgte salmesang, musikalsk underholdning, Guds ord og tankevækkende indslag i en skøn blanding. Alt sammen med det formål at få tilhørerne til at være ”hjertestartere”, bringe det glade budskab videre og mærke Helligåndens kraft. Alle i den udendørs menighed havde ved indgangen fået udleveret et program med et lille hjerte i pap, som de blev opfordret til at gå med resten af dagen, og fortælle andre om oplevelserne i Plantagen denne 2. Pinsedag.

Internationalt

Et bevis på at Bibelens ord er internationalt fik tilhørerne under de såkaldte internationale læsninger. Her blev Guds ord forkyndt på færøsk, chin, urdu, svensk, grønlandsk og fransk, hvorefter der var underholdning med det meget farverige Chinkor.

Efter gudstjenesten blev der nydt medbragte madpakker i solskinnet på plænen.

MC

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.