Guld og sølv til roerne

Talenter fra Hadsund slog - igen - til ved Baltic Cup

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HADSUND:Hadsund Roklub var repræsenteret med hele fem roere da dette års Baltic Cup blev afviklet på Bagsværd sø. Baltic Cup er en årligt tilbagevendende rolandskamp mellem landende omkring Østersøen samt Norge og Hviderusland. Arrangementet er et led i de 11 landes udvikling af unge rotalenter i alderen op til 18 år.

Med fra Hadsund Roklub var Sofie Mathiesen, Astrid Filtenborg, Mikkel Knudsen, Mathias Danmark og William Wisholm. For de tre førstnævnte var der tale om debut i de rødhvide farver på rolandsholdet.

Sofie Mathiesen og Astrid Filtenborg deltog i firer sammen med Kirstine Viuff fra Ribe og Mathilde Skovsgaard fra Bagsværd. Ved lørdagens konkurrencer over 2000 meter blev kvartetten en fornem sølvmedaljevinder efter Tyskland, men foran Letland på den sidste podieplads. Ved søndagens løb på sprintdistancen – 500 meter – bevarede pigerne placeringen som nr. 2. Denne gang atter efter den tyske firer.

I drengenes dobbeltfirer deltog Mathias Danmark og Mathias Wisholm sammen med Jens Graudal og Jacob Lillelund fra Sorø. Drengene viste noget af det bedste tekniske roning et dansk ungdomshold har vist i indeværende sæson. I flot aggressiv stil og med stort teknisk overskud afviste kvartetten alle andre konkurrenter både lørdag – hvor Tyskland og Polen indtog de to andre podiepladser, og søndag foran Letland og Norge.

I drengenes singlesculler blev det på lørdagens lange distance over 2000 meter til en 5. plads til Mikkel Knudsen og søndag en placering bedre som nr. 4 på 500 meteren.

Baltic Cup bliver afviklet som en landskamp mellem de 11 nationer. En førsteplads giver derfor 11 point til nationskonkurrencen. En andenplads 10 point osv. Efter sidste løb viste pointopgørelsen at Danmark blev en samlet nr. 2 efter Tyskland med Polen på 3. pladsen. Det bedste danske resultat i de 21 år konkurrencen er blevet afviklet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden