Gult kort til hold fra Ecuador

Sydamerikansk klub får en sidste chance efter overfald på dommer

Torben Vandsted fra Dana Cups ledelse kalder episoden meget trist. Foto: Daniel Bygballe

Torben Vandsted fra Dana Cups ledelse kalder episoden meget trist. Foto: Daniel Bygballe

HJØRRING:Ledelsen af fodboldstævnet Dana Cup i Hjørring har trukket det gule kort overfor fodboldklub Academia Alfaro Moreno fra Ecuador efter en voldsepisode fredag aften.

Under semifinale-kampen mellem et hold fra de n sydamerikanske klub og et norsk hold fra klubben Steinkjer FK blev kampens hollandske dommer overfaldet af to ledere og en spiller fra det sydamerikanske hold.

Meget trist

Pressechef Torben Vandsted fra Dana Cup kalder episoden for ”meget, meget trist”.

- Det er sket i kampens hede. En leder var utilfreds med dommerens kendelse, gik ind på banen, en spiller overreagerede og slog dommeren med flere knytnæveslag, så vidt jeg kan se i følge politiets rapport, og det er fuldstændig uacceptabelt, siger han om den første episode af den slags nogensinde ved Dana Cup.

Efter episoden valgte banevagten at tilkalde Nordjyllands Politi. Ifølge anmeldelsen blev den hollandske dommer tildelt adskillige knytnæveslag. Efter afhøringer valgte politiet at udstede en såkaldt straksbøde på 1000 kr. for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen til hver af de tre voldsmænd – to ledere på henholdsvis 49 og 35 år samt en spiller på 16 år.

Alvorlig advarsel

Men Dana Cup reagerer også med alvor på episoden.

- Det her vil vi under ingen omstændigheder acceptere, siger Torben Vandsted.

- Vi er i gang med at skrive til klubben hjemme i Ecuador, og det bliver med en alvorlig advarsel. De bliver ikke udvist fra Dana Cup for evigt, men et gentagelsestilfælde vil overhovedet ikke blive accepteret og vil få en alvorlig konsekvens, siger Torben Vandsted.

Det var første gang klubben - et fodboldakademi i byen Quito i Ecuador, der har fostret flere store fodboldspillere, har et hold med på Dana Cup.
Stillingen var 0-0 efter forlænget spilletid, da dommeren afblæste kampen, og holdet fra Ecuador blev dømt som tabere.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden