Gylden drik på maltbyg fra Thy

Gårdejer fra Sønderhå lancerer et nyt produkt i samarbejde med Nordisk Brænderi i Hjortdal

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SØNDERHÅ:På et egefad hos Anders Bilgram i Hjortdal ved Fjerritslev står en whisky, der er udviklet på basis af en gammel sort af maltbyg, der er avlet af gårdejer Nicolaj Nicolajsen, Gyrup i Sønderhå.

- Thy Whisky er et naturligt produkt af et venskab mellem en kemiingeniør og en økobonde, siger Nicolaj Nicolajsen.

Whisky-produktionen er en hobby, men - som økobonden understreger med et smil: ”det er da målet, at Thy bliver selvforsynende med whisky”.

Nicolaj Nicolajsen påpeger, at Thy i princippet har de samme forudsætninger for at fremstille whisky som skotterne - idet råvarerne maltbyg og vand er til stede.

Maltbyggen er dyrket på gården Gyrups jord ved Stenbjerg i Nationalpark Thy, og derfor vil whiskyen også til sin tid blive forsynet med logo fra Nationalparken.

Byggen er maltet på Fuglebjerggaard på Sjælland.

På Nordisk Brænderi har Anders Bilgram sørget for at trække urten ud og tilsætte gær. Efter destillationen er den 85 procent stærke whisky fortyndet med Klitmøller vand til en alkoholstyrke på 63,5 procent, før den klare væske er hældt på egetræsfad for at lagre.

Anders Bilgram forklarer, at smagen afhænger hundrede procent af malten, og det er egetræet, der giver den gyldne farve.

Destillationen begyndte for to år siden, og der skal gå i alt tre år, før man må kalde alkoholen for whisky, men de to interessenter vurderer, at smagen er så god, at de allerede nu vil begynde at sælge ejercertifikater til de 200 flasker, som den første tønde indeholder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.