Håndboldakademi i Brønderslev

Udenlandske spillere bliver tilknyttet en klub på højt niveau

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Nordjyllands Idrætshøjskole, der med placeringen i Brønderslev ligger godt placeret i midten af Vendsyssel, har stablet et nyt koncept på benene, det såkaldte International Handball Academy.

Meningen er, at udenlandske håndboldspillere skal tage et højskoleophold, hvor de samtidig bliver tilknyttet en nordjysk håndboldklub. I øjeblikket er Team Vesthimmerland med i samarbejdet på herresiden, mens Vendsyssel Håndbold står klar til at tage imod kvindelige spillere.

Historien bag det nye koncept går mange år tilbage. Hans Hessellund, der er tidligere håndboldtræner og nuværende håndboldlærer på Nordjyllands Idrætshøjskole, har tilbragt flere år i udlandet i forbindelse med sin træneruddannelse. På sin vej stødte han ind i flere udenlandske håndboldspillere og fik derfra idéen til at oprette et akademi i Danmark med fokus på håndbold.

- Mange unge i udlandet vil gerne hertil og prøve talentet af. Håndboldakademiet er derfor både en fordel for dem selv, men også for de klubber, der er med i samarbejdet, og som på længere sigt måske kan få glæde af disse spillere, siger Hans Hessellund.

I øjeblikket er tre polske og to brasilianske håndboldspillere tilknyttet Nordjyllands Idrætshøjskole. Man har således lavet et samarbejde med den polske klub Wisla Plock, der har sendt to herre- og en damespiller til Brønderslev på højskoleophold. Kort efter nytår begyndte de alle tre deres ophold, mens de ved siden af vil være tilknyttet henholdsvis Team Vesthimmerland og Vendsyssel Håndbold.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Bilka-planer er ulovlige: - Jeg er rasende
Luk