Håndværkerfradraget sikrer arbejde for 4000

Samtidig vil fradraget begrænse sort arbejde, lyder det fra Håndværksrådet

Husejernes fradrag for håndværkerarbejde - boligjobordningen - er på vej tilbage. Foto: Thomas Vinther

Husejernes fradrag for håndværkerarbejde - boligjobordningen - er på vej tilbage. Foto: Thomas Vinther

KØBENHAVN:Udsigten til, at boligejernes fradrag for håndværkerarbejde bliver genindført, vækker glæde i Håndværksrådet. Det sikrer mindst 4000 arbejdspladser - måske flere. Og det begrænser det sorte arbejde, lyder vurderingen.

Fjernelsen af fradraget - kendt som boligjobordningen - for to måneder siden har ramt byggeriets virksomheder hårdt, men nu kan mange af dem rive planlagte fyresedler i stykker, forudses det i en udtalelse fra rådet.

- Der er dog en betingelse, fastslår afdelingschef Frank Korsholm:

- Det er uhyre vigtigt, at håndværkerfradraget gælder så hurtigt som muligt, så vi ikke stopper al aktivitet i byggeriet. Vi har erfaringer for, at en branche kan gå helt i stå, når politikere diskuterer ændringer på forbrugerområdet. Forbrugerne lammes af usikkerheden. Det må ikke ske nu, og derfor bør håndværkerfradraget gælde fra 1. marts, når det vedtages, siger han.

Nyheden om, at boligjob-fradraget ville komme tilbage som en del af regeringens konkurrenceevnepakke tirsdag, sivede ud i løbet af weekenden, og mandag følte Frank Korsholm sig forvisset om, at der var hold i rygterne.

- Det kommer som en stor lettelse for vore medlemmer, der i høj grad kan mærke, at fradraget faldt væk, siger Frank Korsholm.

En undersøgelse fra Håndværksrådet viser, at næsten hver tredje eller 30 procent af en række spurgte virksomheder forventede at afskedige medarbejdere i den nærmeste fremtid.

- Fradrag betyder tabt indtægt til staten, men samfundet skal jo stadig drives. Hvor skal pengene komme fra?

- Meget enkelt. Fradraget begrænser det sorte arbejde, og man kunne med fordel følge Sveriges eksempel. Her er fradraget 50.000 kroner, og det sorte arbejde næsten væk, siger Frank Korsholm.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.