Hæleri med 20.700 kilo stjålne rejer

To mænd fik nedsat straffen i Vestre Landsret

To mænd fik en mildere straf efter at have anket en dom for hæleri af 20.700 kilo stjålne rejer. Arkivfoto: Henrik Louis <i>© Henrik Louis Simonsen</i>

To mænd fik en mildere straf efter at have anket en dom for hæleri af 20.700 kilo stjålne rejer. Arkivfoto: Henrik Louis © Henrik Louis Simonsen

NORDJYLLAND:To mænd på 57 år og 48 år erkendte i 2011 i byretten i Aalborg, at de blandt andet havde begået hæleri med 20.700 kilo stjålne rejer, men de ankede straffens længde til Vestre Landsret, som mandag ændrede deres fængselsdom til det bedre.

Den 57-årige mand fra Støvring fik gjort seks måneder af sin straf på otte måneders fængsel betinget, mens den anden mand fra Storvorde fik gjort fire måneder af sin byretsdom på seks måneder betinget.

Begge erkender hæleri i forbindelse med et tyveri af de mange rejer fra en sættevogn i Hjallerup i november 2009.

Rejer for 800.000 kroner

Rejerne havde en værdi af 800.000 kroner, og de blev kørt til en landejendom ved Dybvad og omlæsset for at blive gemt på en ejendom ved Brønden.

I byretten havde den 54-årige forklaret, at han tog del i ugerningen, fordi det gav ham mulighed for at betale en narkogæld.

De to mænd kunne også erkende, at de i 2009 blev stoppet i en stjålen bil med fire kilo hamp.

Kørte seks gange uden kørekort

Den 54-årige blev også dømt for tre gange at stjæle en bil.

Med i straffen til den 48-årige var også, at han seks gange var blevet stoppet bag rattet i en bil, selv om han ikke har kørekort.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.