Hærværk: Graffitimaler skal i behandling

En enig domsmandsret fandt en 27-årig mand fra Thisted skyldig i 84 tilfælde af store og små udgaver af graffiti

Mange tekniske beviser betød, at dommerne var overbeviste om, at der bag tagget ”Serec” gemte sig en 27-årig mand fra Thisted.	Foto: Peter Mørk

Mange tekniske beviser betød, at dommerne var overbeviste om, at der bag tagget ”Serec” gemte sig en 27-årig mand fra Thisted. Foto: Peter Mørk

THISTED:En enig domsmandsret ved retten i Thisted fandt torsdag især to politibetjentes fortælling om en køretur fra Aarhus til Thisted i august 2012 med en nu 27-årig mand mest troværdig.

Under køreturen fortalte den 27-årige om de mange tilfælde af graffiti, som han havde udført i Thisted i en periode fra oktober 2011.

- Det foregik stille og roligt, forklarede den ene betjent og var derfor også helt modsat opfattelsen hos den 27-årige, som på den første retsdag fortale om, at han på grund af psykiske problemer dengang troede, at det var rocker han var ud at køre med.

Skal i behandling

Dommernes vurdering blev derfor baggrund for, at den 27-årige var skyldig i hærværk og straffen blev helt efter det, som retspsykiatrien havde angivet: Ambulant psykiatrisk behandling måske med indlæggelser i op til fem år.

Derudover skal den 27-årige betale omkring 48.000 kroner i erstatning til de ejere af ejendomme, hvor der var ødelagt mure eller andet med graffiti og hvor der var kopi af en faktura.

Den 27-årige valgte betænkningstid, da han og hans forsvarer ville se nærmere på den præcise ordlyd i dommen.