Halmbrand varede 33 timer

Langvarig brand ved Stenum - 60.000 liter vand blev brugt

Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

STENUM:33 timer. Så lang tid tog det, inden den sidste glød var slukket på Løkkenvej. Her fik brandfolkene lørdag melding om brand i en lade med 500 bigballer.

- Vi fik anmeldelsen lørdag 12.15, og da jeg kom frem var der ild i begge ender af bygningen på 700 kvadratmeter. Det var en fritliggende bygning, og vinden bar væk fra stalden med grise, siger beredskabsinspektør Preben Jensen.

Det blev besluttet at lade halmen brænde ud. Beredskabsstyrelsen stillede om natten med brandvagter, og de måtte - da vinden vendte - afdække ventilationshuller til svinestalden, så røgen ikke trængte ind i stalden.

Søndag eftermiddag var halmen brændt så meget, at autosprøjte og to tankvogne kunne slukke de sidste gløder. Og det arbejde var færdigt klokken 21 om aftenen. På det tidspunkt var der brugt 60.000 liter vand og 340 liter skumvæske.

- Vi fik rigtig god hjælp af Beredskabsstyrelsen i Thisted, der stillede med en redningskran, der kunne løfte halm ud af bygningen, fortæller Preben Jensen.

For at signalere, at ilden var under kontrol, mens halmen brændte, havde beredskabet forsynet området med lys og parkeret biler med blå blink. Alligevel fik alarmcentralen to gange under vejs melding om brand fra borgere, der slog alarm på ny.

Ifølge Preben Jensen er ilden formentlig opstået, efter en ansat på gården skulle hente halm til et halmfyr. Den første bigballe var for stor til at få ind i fyret, så den blev bragt tilbage til laden, hvorefter en anden, mindre halmballe blev hentet og puttet ind i fyret. Beredskabsinspektøren mener, at den bigballe, som blev fragtet tilbage til laden, kan have startet branden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden