Hans børn kommer ikke hjem

Jesper Dahlins børn tvansanbragt i yderligere to år på Færøerne - selvom han eksperter siger, at han er god nok som far

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.


AALBORG: Aalborgensiske Jesper Dahlin har i snart to år måttet undvære sine to børn, der uretmæssigt blev bortført til Færøerne af deres mor forrige sommer.

- Jeg er meget forundret over, at de går imod undersøgelsen, og stadig ikke vil udlevere børnene til Danmark, siger Jesper Dahlins færøske advokat, Hans Trygva Teirin.

Jesper Dahlin rejste i februar i år til Færøerne for at blive vurderet af tre uvildige danske eksperter fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Hospital Heimdal. Eksperterne er speciallæge i psykiatri, Torsten Warrer, autoriseret psykolog Rikke Engelbrecht og speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Anne Heurlin. Deres rapport konkluderer utvetydigt, at Jesper Dahlin er i stand til at tage vare på sine børn:

”Der har været gode undersøgelsesbetingelser, idet Jesper har været relevant samarbejdende, lige som samarbejdet med plejefamilien har givet de bedst mulig betingelser for undersøgelse af børnene. Undersøgelsen findes derfor fyldestgørende og valid i forhold til formålet.”

Herefter konkluderer de tre eksperter:

”Det kan herved erklæres, at Jesper Sander Dahlin findes at have relevante forældrekompetencer.”

Men i stedet for at bruge rapporten som begrundelse og hjemmel for at sende børnene til Danmark, så vælger de færøske myndigheder, i første omgang i form af det lokale Børneværnet på Suderø, at lave sine egne undersøgelser.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.