Hanstholm i første division

Firmaet Tage Kristensen AS i Hanstholm er med indkøb af to store kraner nu blandt de i førende

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HANSTHOLM:Med køb af ny 130 tons Grove Kran og et endnu større 400 tons muskelbundt, en Grove GMK 6400, som leveres fra den tyske fabrik til april, har kranfirmaet Tage Kristensen AS i Hanstholm bogstaveligt løftet sig helt frem i feltet af kranfirmaer i Jylland.

Og firmaet, som startede ud som et transportfirma, vil dermed snart have fem kraner i maskinparken og være en af fire kranoperatører på markedet med en 400 tons mobil, terrængående løftekran.

Klarer sig

På et marked, hvor konkurrenterne blandt andet er den allerstørste BMS, er det lykkedes for Hanstholm firmaet at komme godt ind hos en række virksomheder. Blandt andet på møllemarkedet, hvor firmaet henter halvdelen af sin omsætning.

- Vi fik den grønne 130 tons kran leveret i uge 41, og vi kørte direkte fra fabrikken i Wilhelmshafen til en stor mølleplads ved Sdr. Omme, hvor den har arbejdet indtil nu, fortæller kranfører Kurt Kristensen.

Møller er halvdelen

Møllemarkedet er vigtigt for Hanstholm firmaet, og med købet af den store 400 tons Grove GMK 6400 kran kan man nu være med ved de helt store møllerarbejder, idet den kan løfte til imponerende 130 meter.

- Og det betyder ikke bare, at vi så kunne tilbyde os til møller som i Østerild, men også at vi nu ikke længere er begrænset og skal ud og leje os ind hos andre kollegaer. Nu kan vi selv tage også store opgaver, og det har vi ofte haft brug for, siger den anden bror Mark Kristensen, der er den daglige leder af kontoret hjemme i Hanstholm.

Den nye store 400 tons kran, som får base i det midtjyske omkring Aarhus, er en investering i et tocifret millionbeløb. Og et sådan krankøb er ikke bare en kran, for en ny lastbil følger med, da kranen ved de helt store opgaver skal følges af tre til fem lastbiler til at transportere alt udstyr, kontravægte og kran-armdele.

Kunderne kommer

For de to brødre er krise ikke noget, der umiddelbart mærkes, og med købet af den store kran har firmaet, der beskæftiger otte mand plus de to brødre, bogstaveligt løftet sig mod strømmen.

- Det er vores største investering nogensinde, og noget vi har ventet på i tre år. Og vi har aldrig haft brug for at rejse ud og sælge os selv, idet kunderne er kommet til os. Det regner vi stadig med, at de vil, hvis vi fortsætter med det, vi er gode til, fortæller de to brødre på en kold dag i Hanstholm, hvor den grønne 130’er er hjemme på en kort visit. Men snart går turen igen til en mølleplads, hvor den skal arbejde fra uge 3 til uge 24. Når den nye kran er leveret, vil firmaet råde over fem kraner: 400, 130, 200, 100 og 60 tons og fem lastbiler, der skal stå for firmaets specialtransporter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.