Haverslev som domernes by

Skraldekunst og optakt til høstmarked

Foto: Grete Dahl

Foto: Grete Dahl

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HAVERSLEV:Niels Rold fra Haverslev Borgerforening fik ideen og fik multikunstner Jørgen Mortensen og Rebild Kulturråd med på den. Fredag blev Haverslev domernes by. 75 børn og unge fra Haverslev Skoles 4. klasse, fra HCI og Mejlby Ungdomsskole byggede i fællesskab to domer på plænen ved Haverslev Skole og dekorerede de geometriske konstruktioner med skidt og skrald, samlet langs byens indfaldsveje under devisen - ”One man’s trash is another mans tresaure”.

De to domer er bygget af genbrugsstænger fra Nibefestivalen og fra diverse kollapsede havepavilloner og tilpasset på værkstedet på Mejlby Efterskole.

Deltagere blev delt i to hold fordelt i fire grupper og konkurrerede om at lave den flotteste dome. Beboere fra bofællesskabet Bækkebo fungerede som dommere, og det var snert. To stemte på hold A, der havde alt det usunde som cola, øl, slik og cigaretter som tema. En dommer stemte på hold B, men alle var vindere og præmien var et nyt fællesskab, en anderledes formiddag og en flødebolle.

Spejderne fra Hame gruppen har også bygget en dome i rafter ved børneinstitutionen Tuen, som børnene har dekoreret med årstidens frugt - som en festlig markering af Tuens årlige høstmarked - i år med 400 deltagere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.