Havevandring på Primulavej

Troldhassel, kristtjørn og abetræ på Primulavej

Lea Mogensens have i Vestbjerg er fyldt med spændende planter, som Haveselskabet, Hammer Bakker Kreds nu har sørget for, at alle kan komme til at nyde. Privatfoto

Lea Mogensens have i Vestbjerg er fyldt med spændende planter, som Haveselskabet, Hammer Bakker Kreds nu har sørget for, at alle kan komme til at nyde. Privatfoto

VESTBJERG:Tirsdag aften 6. august bliver der mulighed for at kigge indenfor i haven hos Lea Mogensen, Primulavej 9 i Vestbjerg. Haveselskabet, Hammer Bakker Kreds har arrangeret.

Lea Mogensens forhave er delt i to niveauer, hvor den øverste indeholder en stor græsplæne med et stort rødbladet træ, sommerblomster ud mod vejen og forskellige skyggetålende planter langs husmuren. Der står også nogle plantekrukker og andet havepynt. Den lidt lavere del af forhaven har også en del sommerblomster, men man kan også se troldhassel, buksbom, kristtjørn, mange forskellige stauder og hosta langs husmuren. Centrum i denne del er et abetræ (Araucaria araucana), kendt som abernes skræk.

Mod den vestlige nabo er der plantet en del klatreplanter. Bag huset finder man igen et større udvalg af stauder og buske.

Det er en have, der skal ses, og Lea Mogensen kan fortælle meget om de mange stauder og andre planter der er i haven. Blandt de mange buske finder man mange nyttebuske, hvis bær alle udnyttes til skønne marmelader. En af bærbuskene er hentet hjem fra Oregon.

Lea Mogensen har mange hosta og en del alunrod, hvor de mange forskellige bladfarver er tiltrækkende, bl.a. en limefarvet. Huset er bygget i 1969 og familien overtog det i 1972, så de har haft nogle år til at sætte deres præg på haven.

Alle interesserede er velkomne, så tag bare hele familien og naboerne med.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden