Havsvømmere skal lære at give besked

En forladt bunke tøj på stranden kan sætte den store redningsaktion i gang

Havsvømning er populært - men livredderne opfordrer svømmerne til at huske at give besked, når de svømmer langt, så man ikke sætter en dyr og unødvendig redningsaktion i gang. Arkivfoto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Havsvømning er populært - men livredderne opfordrer svømmerne til at huske at give besked, når de svømmer langt, så man ikke sætter en dyr og unødvendig redningsaktion i gang. Arkivfoto: Bent Bach Bent Bach

INDLAND:Svømning på åbent hav er blevet populært på linje med at løbe maraton, hvis man for eksempel træner op til at gennemføre en iron man-konkurrence. Livredderne langs Nordkysten har de senere år oplevet en stigende tendens til, at folk kaster sig ud i de lange distancer på det åbne hav. Det er der absolut intet galt i, men de skal huske at give besked for at undgå, at det helt store alarmberedskab bliver sat i gang, siger livredderne til Frederiksborg Amts Avis.

- Problemet er, at hvis man bliver skidt tilpas derude, så kan man drukne. Vi vil derfor gerne have, at man orienterer livredderne eller andre på stranden om, at man vil svømme herfra og dertil, siger John Mogensen, der er cheflivredder i Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.
Ellers risikerer man nemlig, at der bliver sat gang i det helt store eftersøgningsapparat, hvis en livredder for eksempel kommer forbi en bunke tøj, uden der umiddelbart er nogen at se i nærheden.
Ifølge cheflivredderen har der allerede været en enkelt episode, som var ved at få alarmklokkerne til at ringe. Det var mellem Smidstrup og Udsholt, men det viste sig dog, at svømmeren var 300 meter længere nede ad stranden.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.