Hedegaard: - Møllefirma provokerer

- Ecopartners metoder er uetiske, siger Jens Hedegaard Kristensen (S)

Jens Hedegaard Kristensen (S) bryder sig ikke om, at vindmøllefirmas forsøger at betale sig til at vende folkestemningen. <i>Carl Th. Poulsen</i>

Jens Hedegaard Kristensen (S) bryder sig ikke om, at vindmøllefirmas forsøger at betale sig til at vende folkestemningen. Carl Th. Poulsen

FREDERIKSHAVN:Det er en provokation mod store dele af lokalbefolkningen, hvis kommunen presser kæmpe vindmøller ind i små områder som Tamholt og Kvissel Brænding.

- Der er rigeligt plads til de vindmøller, Frederikshavn Kommune, skal opstille, andre steder i kommunen, hvor de ikke generer.
Det siger byrådsmedlem Jens Hedegaard Kristensen (S).

Ude af proportion

- Det er helt ude af proportion, at vi nu slås om to små områder, hvor der er stor modstand mod vindmøller. Os socialdemokrater går ind for vedvarende energi. Det ved alle, der har fulgt med og kan huske Svend Aukens indsats, men hvis grøn energi skal være en succes, skal vi have lokalbefolkningen med og ikke provokere, siger Jens Hedegaard.

Forbrugernes penge

Han tager afstand fra de metoder, Ecopartner Aps benytter i Kvissel og Ravnshøj.

Som tidligere omtalt tilbyder Ecopartner de nærmeste naboer 250.000 kroner i værditabserstaning og Kvissel-Ravnshøj IF et sponsorat på 750.000 kr.
- Det er et nyt tiltag i dansk politik, hvis vi åbner for, at man kan betale sig fra ulemper i form af støj, røg og ødelagt udsigt. Det er det vilde vesten, og minder om forhold i kulturer, vi normalt ikke ønsker at sammenligne os med, og konsekvensen er jo, at naboer pludselig ikke kan være i stue sammen, siger Jens Hedegaard.

Skal kigges over skuldrene

Han mener, sagen må give genlyd hos landspolitikerne, der bør overveje støtteordningerne til vedvarende energi.
- Hvis der er så mange millioner i at opstille vindmøller, at man på den måde kan rutte med midlerne, er der grund til at kigge mølleselskaberne over skulderen. Det er os el-forbrugere, der betaler støttekronerne til vedvarende energi, siger Jens Hedegaard Kristensen.

Søgt om 47 møller

I Kvissel Brænding vil firmaet Ecopartner opstille tre 2 MW møller på 125 meters højde.
I Tamholt ved Understed vil Vattenfall Vindenergi opstille fem 3 MW møller.
I alt er der pt. ansøgninger om 47 nye vindmøller.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.