Heides fond delte ud

Efter flere års tilløb er de første fondspenge omsider blevet delt ud

Bestyrelsen for Jens Heide Fond har doneret 15.000 kroner til Jetsmark Judoklub.Privatfoto

Privatfoto <i>Flemming Dahl Jensen</i>

Bestyrelsen for Jens Heide Fond har doneret 15.000 kroner til Jetsmark Judoklub.Privatfoto Privatfoto Flemming Dahl Jensen

KAAS:- Det er en glædens dag, og det er dejligt, at det nu omsider er lykkedes at få opfyldt fondens formål.

Det siger Frank Østergaard, der er formand for den almenvelgørende fond ”Jens Heides Fond”.

For tre år siden lykkedes det at få stiftet fonden efter ønske fra nu afdøde Jens Heide Johansen fra Kaas. Efter hans død for ni år siden efterlod han alt, hvad han ejede til fonden, som netop har uddelt den første portion penge.

I alt havde bestyrelsen modtaget 19 ansøgninger, som primært kom fra lokalområdet.

- Vi har imødekommet ansøgninger fra fem foreninger og derudover har vi udloddet penge til private mennesker, fortæller Frank Østergaard.

- Vi har prioriteret ansøgninger fra foreninger, der har gjort meget for børn gennem længere tid og dem der har haft et konkret projekt at støtte.

Børneklubben i Pandrup ved præst Michael Berg har fået 12.500 kroner, som skal bruges til arrangementer i løbet af året.

Samme beløb har Jetsmark Skoleskak har modtaget, og de penge skal bruges til turneringer for at sikre, at brugerbetalingen for spillerne bliver tilsvarende mindre.

Jetsmark Sogns Jagtforening har modtaget 10.000 kroner, som skal bruges som tilskud til en ny riffel.

Jetsmark Judoklub fik en udlodning på 15.000 kroner, som skal bruges til indkøb af sikkerhedsmåtter, mens et multiområde ved Saltum Skole har fået en økonomisk håndsrækning i form af 10.000 kroner, som skal bruges som tilskud til en trampolin.

Derudover har et antal private modtaget penge fra fonden.

Hos judoklubben, som er den største beløbsmæssige modtager, vækker pengene glæde.

- Det har en enorm stor betydning, at vi har fået de penge, nu har vi mulighed for at købe flere måtter til at hænge op på væggene for at sikre spillerne. Vi har i forvejen nogle, men med pengene fra fonden har vi mulighed for at købe yderligere 15 måtter, siger formand for Jetsmark Judoklub, Arne Nøhr og tilføjer, at donationen betyder, at bestyrelsen nu kan bruge dens energi på andre opgaver end at forsøge at skaffe sponsorer.

Efter planen finder næste uddeling sted om et års tid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.