Helt utroligt gode øvefaciliteter

Mozarts ”Don Giovanni” og måske Wagner på programmet til søndagens operakoncert på Skibstedgård

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SYDTHY:- Det er helt utroligt gode øvefaciliteter, vi har på Vestervig Kirkemusikskole. Og så bor og spiser vi jo også rigtig godt her på Skibstedgård. Det er bare en herlig oplevelse.

Ordene kommer fra den norske sopran Turid Karlsen.

Hun er ny sanglærer på North Sea Vocal Academy, sommerens tilbagevendende sangermasterclasser, som arrangeres af den danske tenor Peter Frost, Randrup, gennem hans nonprofit-organisation Frost of Scandinavia.

En af de grundlæggende lærerkræfter siden starten 2005 har været skotske Noelle Barker, som døde i maj, 84 år, og som allerede i fjor takkede af som lærer på masterclasserne i Thy.

I stedet blev Peter Frost så fået anbefalet Turid Karlsen, som tilfører en ny dimension til masterclasserne med sine mangeårige erfaringer med opera og undervisning i det såkaldt ”tysksprogede rum” i Mellemeuropa.

Karlsruhe-Bonn-Stuttgart

Turid Karlsen voksede op i Oslo og fik sin uddannelse dér og i Maastricht i Holland, hvorefter hun var ansat 1985-92 på Badisches Staatstheater Karlsruhe og 1992-97 på Der Oper i Bonn.

Siden har hun som sanger arbejdet freelance, bl.a. i USA og Canada, men hun har nu en fuldtidsstilling som professor i sang på Staatliche Hochschule für Musik und darstellende Kunst Stuttgart, mens hun privat bor i Berlin med sin familie. I Stuttgart underviser hun på tre hovedområder: Lieder, oratorier og opera.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.