Musik

Henrik Røde og Viggo Mortensen bag koncert i Carnegie Hall

Usædvanligt samarbejde sender ungt symfoniorkester på drømmerejse til USA

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Henrik Røde Jensen, TOPevent, har arrangeret turen til New York og er selv med i den 60-mand store delegation.

FREDERIKSHAVN:Den dansk-amerikanske Hollywoodskuespiller Viggo Mortensen og Henrik Røde Jensen, TOPevent, er med som fødselshjælpere, når Syddansk Universitets Symfoniorkester den 22. april indtager Carnegie Hall i New York.

Viggo Mortensen stiller op som orkesterets ambassadør i USA, og Henrik Røde Jensen har dels organiseret turen for den 60-mand store trup, dels stået for kontakten til de fonde og sponsorer, der tilsammen har lagt over en mio. danske kroner, der finansierer det unge symfoniorkesters rejse til USA.

- Det er virkelig stort. Vi har før spillet i ”Musikverein” i Wien og i ”Konzerthaus” i Berlin, men det bliver virkelig stort at skulle spille i Carnegie Hall som det første danske symfoniorkester nogensinde, siger orkesterets dirigent og grundlægger, Saul Zaks.

Kontakt siden Clintons besøg

Kontakten til Henrik Røde og TOPevent blev etableret i forbindelse med Bill Clintons besøg i Frederikshavn i 2006.

- Siden da har vi holdt kontakt med hinanden. Jeg har for eksempel brugt Saul Zaks og hans musikere i forbindelse med kurser i teambuilding, fortæller Henrik Røde Jensen, der selv er med på rejsen til USA.

På Rødes fødselsdag

Den 22. april er i øvrigt Henrik Rødes 47 års fødselsdag, så hvem ved, måske fødselsdagssangen indgår i symfoniorkesterets repertoire den aften i New York’s berømte koncertsal, hvor programmet i øvrigt står på Carl Nielsen, Mozart og Grieg samt argentinsk tango.

- Udover koncerten i Carnegie Hall skal vi spille på et universitets hospital og besøge en dansk virksomhed med filial i New York, fortæller Henrik Røde Jensen.

Danmarks tidligere ambassadør i Portugal og Norge, Theis Truelsen, er også med som ambassadør for symfoniorkesteret.

Carnegie Hall blev bygget i 1891 og er verdenskendt for en fantastisk akustik.

Syddansk Universitets Symfoniorkester går i fodsporene efter nogle af verdens største musikere som Duke Ellington, The Beatles og Luciano Pavarotti, der alle har spillet i Carnegie Hall.

USA-turen varer fra 18.-24. april.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst