Hele landet

Her er danskernes krav til en mobiltelefon

Pris og batteriets levetid betyder mest ved valg af ny mobil

Kameraets kvalitet vægtes højt af især kvinder. Foto: Telia

Kameraets kvalitet vægtes højt af især kvinder. Foto: Telia

HELE LANDET: Julen er højsæson for udskiftning af mobiltelefon, og mobilselskabet Telia har undersøgt, hvad der er vigtigst for os danskere, når vi vælger ny mobiltelefon.

De to vigtigste parametre er prisen og batteriets levetid.

- Det er naturligvis oplagt, at prisen spiller en afgørende rolle, når vi skal købe vores næste smartphone. Mere overraskende er det, at batteriets levetid prioriteres over for eksempel design eller holdbarhed. Omvendt er det også et udtryk for, hvor meget vi bruger vores smartphones i dagligdagen, siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør hos Telia.

Vil have det vi kender

På tredjepladsen er styresystemet. Men det vigtigste er faktisk, at den nye mobil har samme system som den forrige, hvilket letter overførsel af data og funktioner. Især for brugere af iPhone er styresystemet vigtigt. Isolerer man iPhone-brugere i Telias undersøgelse, er dette parameter vigtigere end alt andet.

Design, der først kommer længere nede af listen, vægter især tungt blandt de unge voksne mellem 18 og 34 år. Analysens ældste gruppering, de 50 til 74-årige, skiller sig omvendt især ud ved at lægge vægt på, at den nye mobil skal kunne fungere sammen med deres øvrige gadgets som computer og tablet.

Kvinder og mænd er enige - næsten

Ser man på forskellen mellem kønnene, er danskerne nogenlunde enige om, hvad der er tæller, når vi skal have en ny mobiltelefon. Største forskel gælder vigtigheden af kameraets kvalitet. Her kræver kvinder mere af teknologien end mænd. 30 procent flere kvinder end mænd har fremhævet kameraets kvalitet som vigtigt. Omvendt er mændene markant mere fokuserede på skærmens størrelse og kvalitet.

- Måske er det udtryk for, at kvinder fotograferer mere med deres smartphones, mens mænd hellere kigger på billeder, siger Christoph Nørgaard med et smil.

Hvad lægger du vægt på, når du vælger ny mobil?

1. Pris
2. Batteriets levetid
3. Samme styresystem som tidligere mobiltelefon
4. Skærm (størrelse eller kvalitet)
5. Holdbarhed
Det er YouGov, som på vegne af Telia, har gennemført undersøgelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.