Her er Thisteds nye kollegie

CXR Christensen & Rottbøll A/S skal bygge kollegie til 30 studerende i Thisted

Morten Kyndby Holm
Vinderforslaget er udformet som et cirkelformet byggeri med en åbning mod syd.Illustration: CXR Christensen & Rottbøll
Byggeri 19. september 2013 19:03

THISTED: Et cirkelformet nulenergihus i to etager plus kælder.

Det bliver rammerne for 30 studerende, som - hvis alt går efter planen - om et års tid kan flytte ind i det nye kollegie i uddannelsescentret i Thisted.

En dommerkomité har valgt et forslag ved navn Rotunden fra Aalborg-arkitektfirmaet CXR Christensen & Rottbøll A/S som vinder af den indbudte arkitektkonkurrence.

Faktisk var to af de tre forslag cirkelformede byggeriet. I vinderforslaget er der dog skåret et lagkagestykke ud af cirklen.

Her åbner byggeriet sig op mod et sydvendte, udendørs opholdsområde, og netop denne løsning var vigtig, da dommerkomiteen valgte forslaget fra CXR Christensen & Rottbøll, fortæller Hans Chr. Jeppesen, direktør for EUC Nordvest og formand for bestyrelsen bag kollegiebyggeriet:

- Den åbne cirkel rammer lige ind i de ønsker til kollegiet, som kom frem på den visionscamp om kollegiebyggeriet. Her blev der lagt vægt på fællesskab og mulighed for impulsivitet i samværet.

De 30 boliger placeres i to etager i cirklens yderkant, omkring et fællesrum i dobbelt højde i midten. Desuden er der et aktivitetsrum i kælderen, der får dagslys via en nedsænket facade mod sydvest. I det udendørs opholdsområde er der blandt andet planlagt et forsænket område, som i godt vejr kan bruges til ophold, mens det i regnvejr vil fungere som regnvandsbassin.

Kollegiet skal efter planen være klar til indflytning i september 2014.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...