Her ku’ en gammel færge hjælpe

Onsdagens massive regnvejr gav problemer med store oversvømmelser hos landmand ved Hjørring, hvor kvier var i fare for at drukne

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Landmand Lars Olsen frygtede onsdag aften, at 12 af hans kvier ville drukne, fordi de krøb sammen på en lille ø ude i hans lavtliggende marker, mens vandet fra to bække oversvømmede et stadigt stigende antal hektar.

Efter at han forgæves havde ringet efter hjælp hos kommunen fik han en nabo til at hjælpe med at få kvierne til at svømme over til et mere sikkert område.

- Det er rigtig, rigtig træls at vi skal udsættes for oversvømmelse igen, men vandet aldrig stået så højt, som det har gjort denne gang, forklarer Lars Olsen.

Tilsåede marker ødelagt

Ifølge Lars Olsen kom der mellem 40 og 50 mm regn i løbet af torsdagen, og da Blåsig Bæk mødes med Kragkær Bæk på hans marker, fik det katastrofale følger for de marker, som Lars Olsen for nylig blev færdig med at så til.

- Det arbejde er spildt, for det hele er ødelagt med al det vand, understreger Lars Olsen og fortsætter:

- Vi får overfladevandet fra Hjørring by. Vandreservoiret ved motorvejen ikke klare al det vand. Jeg har gennem flere år henvendt mig til kommunen, for at få renset bækken, men det har de ikke villet. Jeg har også en nabo, som får oversvømmelser, og det er vi ved at være godt trætte af.

Langstrakt bækforløb

Hans gård ligger i nærheden af Frederikshavnsvej og ca. en km øst for Hirtshalsmotorvejen.

Sideløbende slynger Blåsig Bæk sig fra et udspring ved Ringvejen til Lars Olsens jord, hvor bækken løber sammen med Kragkær Bæk og videre under Frederikshavnsvej mod Uggerby Å.

- Jeg mener det er en fælles opgave at få løst problemet med de gentagne oversvømmelser, fordi de stammer fra overfladevand fra Hjørring. Jeg har snakket med teknik og miljø adskillige gange, men det er som at slå i en dyne, forklarer Lars Olsen.

Teknik- og Miljø dukker op

Denne gang ser henvendelsen dog ud til at hjælpe, for midt under samtalen i kanten af den oversvømmede tilkørselsvej til gården dukker teamleder Knud Suhr fra Teknik og Miljø op.

- Det her skal der gøres noget ved. Det kan I ikke være tjent med. Vi kan ikke gøre noget nu, men jeg vil få nogle ud i dag for at kigge på området. Der må være en flaskehals et sted længere henne, siger teamlederen efter at have kigget et kort øjeblik hen over den store vandflade.

Undervejs mens Lars Olsen forklarer flere detaljer om problemer siger han:

- Kvierne kan sagtens klare sig, hvor de er nu. Problemet er at få hø bragt derover.

Hvortil Knud Suhr tørt konstaterede:

- Her ku’ den gamle Hals-Egense færge hjælpe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.