Redningsvæsen

Hercules måtte sikkerhedslande i Aalborg

Brandfolk og politi kaldt til lufthavnen, da piloter fik melding om fejl

Et Hercules-fly vendte tilbage til Aalborg, da en advarselslampe lyste. Arkivfoto

Et Hercules-fly vendte tilbage til Aalborg, da en advarselslampe lyste. Arkivfoto

AALBORG:Der blev slået alarm, da piloterne ombord på et Herculesfly på vej til Grønland onsdag eftermiddag fik en advarsel om, at der var problemer med en kontrolenhed, der styrer en propel på det store fly efter landing.

Det store transportfly var på vej fra Aalborg til Island, hvor det skulle tanke, inden det skulle fortsætte til Grønland, og var nået til det sydlige Norge, da en advarselslampe lyste.

Der var problemer med en kontrolenhed, der styrer en propel efter landing, oplyser vagthavende officer Vagn Iversen fra Flyvestation Aalborg.

- Så længe flyet er i luften, er der ingen problemer. Det er en del af proceduren, at den ene motor skal slukkes umiddelbart før landing, når den slags sker, siger Vagn Iversen, der betragter hændelsen som helt udramatisk.

Ifølge sikkerhedsprocedurerne skal der slås alarm, og det var derfor, at både Beredskabscenter Aalborg og politi blev kaldt til lufthavnen. Men brandfolkene nåede ikke helt derud, før de fik besked om, at de kunne vende tilbage til stationen.

Når flyet vendte tilbage til Aalborg istedet for at lande i Norge eller på Island, skyldtes det ifølge Vagn Iversen, at det ville være vanskeligt at få lavet service på flyet deroppe.

Der var fem besætningsmedlemmer og 15 andre personer samt otte ton ombord på Herluces-flyet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.