Dronninglund

Hestemøg spærrer sti

Borger anmeldes til politiet for at spærre vandresti med hestemøg

Dyngen af hestemøg spærrer den offentlige sti. Foto: Kim Dahl Hansen

Dyngen af hestemøg spærrer den offentlige sti. Foto: Kim Dahl Hansen

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:En borger i Asaa har spærret en offentlig sti med hestemøg. Selv om han har fået indtil flere påbud, er der stadig spærret for offentlighedens adgang på stien, så nu skrider Brønderslev Kommune til politianmeldelse.

Der var dog ikke enighed i kommunens teknik- og miljøudvalg om at tage dette skridt. De to medlemmer af udvalget fra Asaa, Hildo Rasmussen (S) og Hans Christian Holst (V), stemte imod politianmeldelse.

- Lovovertrædelse

- Jeg indrømmer, at der ikke burde bruges kræfter i diverse myndigheder på grund af en sådan sag, men vi er nødt til at slå fast, at der er sket en lovovertrædelse, siger formanden for udvalget, Karsten Frederiksen (K).

Hildo Rasmussen siger til NORDJYSKE:

- Det er forkert at bruge politiets kræfter på denne sag. Jeg håber, at den kan klares i mindelighed, så der findes en god løsning for alle. Hvis vi skal bruge politiets ressourcer på en sådan sag, kan politiet få nok at se til.

Brønderslev Kommune fik 6. december i fjor en anmeldelse om, at der lå store mængder hestemøg på stien på Strandvejen i Asaa.

9. december var Brønderslev Kommunes medarbejdere på inspektion og konstaterede, at der er tale om et ulovligt forhold. Dels er hestemøget placeret direkte på jorden, hvilket ikke er tilladt, dels er møgbunken for tæt på vej og lige op ad et naboskel, ligesom møget ikke er tildækket, som det kræves.

24. marts blev der foretaget kontrolbesøg, hvor forholdene stadig ikke var bragt i orden.

Det er ikke første gang, der er problemer. I 2015 blev stien også spærret, men da valgte manden at fjerne møgbunken, da han fik et påbud fra kommunen.

Asaa-borgeren har søgt om at få stien nedlagt, men det siger kommunen nej til. Der peges fra kommunens side på, at der er tale om en sti af væsentlig rekreativ værdi.

Del af længste vandrerute

Stien er en del af et stiforløb, og den giver borgere mulighed for at færdes i området uden at skulle følge de trafikerede veje.

Stien er en del af et et sammenhængende stiforløb, Nordsøstien, der er Danmarks længste vandrerute, der går fra Skotland til Norge. Ligeledes er det en hjertesti, som er etableret af lokale borgere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden