Himmerlands fartdjævle

40 toptunede biler brøler gennem Himmerland lørdag

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Morten Karl fra Svenstrup stiller op med Jens Chr. Anker.

HIMMERLAND:Motorsportsinteresserede himmerlændinge får lejlighed til at komme tæt på firehjulede fartdjævle, når Motorsport Nordjylland lørdag flager op for Ecoteck Rally Himmerland

40 team fordelt på fire divisioner stiller op til de 10 hastighedsprøver omkring Sønderup, Torsted, Lindum, Snæbum, Brøndum og på Nysum Banen.

Fredag aften tester man bilerne ved et såkaldt shake down på Nysums cross-rundbane, hvor de enkelte team foretager de sidste og måske afgørende finjusteringer.

- Men selve rally-centrum placerer vi på Hobros sydlige havnefront mellem rådhuset og Himmerlands Teater, fortæller løbsleder Bjarne Sørensen.

Denne tredje af i alt seks afdelinger af årets DM-rallyserie belægger 162 kilometer asfalt og slagger.

- Rallyet strækker sig over den midterste del af Himmerland, og vi lægger ud med to prøver nord for Rold Skov omkring Sønderup og Torsted.

- Senere byder vi på to lange hastighedsprøver omkring Snæbum, Brøndum og Lindum Skov, uddyber Bjarne Sørensen.

Undervejs runder feltet arrangørernes eget rallycross-stadion - Nysum Banen - hvor jævnbyrdige modstandere på bedste matchrace-facon dyster to og to.

Ellers udfolder kørslen sig på afspærrede strækninger på midthimmerlandske veje på enkelstart-manér. Det gælder slet og ret om at gennemføre de enkelte ruter hurtigst muligt.

Blandt de 40 startende er de tre nordjyske team - Max Christensen/Preben Jensen og Morten Karl/Jens Chr. Anker, begge Svenstrup, samt John Christensen/Christian Fisker, Støvring.

- Et smeltet stempel satte os ud i spillet i rallyet i Juelsminde, så nu satser vi på fuld revanche i Himmerland, forsikrer således Max Christensen, der tror på en slutplacering i top-3.

Løbsleder Bjarne Sørensen lover, at de 40 biler får rigeligt at se til.

- Rallybilerne udfordres helt ud til de yderste grænser af de fysiske muligheder. Vi snakker om etcifrede procenter i tempo, før de ryger ud i botanikken hen over bakketoppene og i svingene, bemærker han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.