Historisk gård skifter ejer

Landbrug bliver udbygget på Klarupgaard og nye aktiviteter er på vej

Klarupgaard er blevet kendt for sine mange juleaktiviteter, hvor kunderne både kunne købe træer og komme på en tur med hestevogn. Arkivfoto: Bente Poder

Klarupgaard er blevet kendt for sine mange juleaktiviteter, hvor kunderne både kunne købe træer og komme på en tur med hestevogn. Arkivfoto: Bente Poder

KLARUP:Det historiske herregård Klarupgaard har skiftet ejer.

Knud og Lene Just har solgt gården, som har været i familiens eje i tre genrationer og i de senere år især er blevet kendt for salg af juletræer og som kulisse for en tv-julekalender.

Køber er en god ven af familien, Erik Hjorth (50) fra Fræer, som konsoliderer sin landbrugsbedrift.

Erik Hjorth ejer i forvejen hovedgården Thustrup i Rebild Kommune og Stranderholm, der er naboejendom til Klarupgaard.

1100 hektar

Købet af Klarupgaard betyder, at Erik Hjorth nu har 1100 hektar jord, hvoraf de 950 bliver drevet som landbrug.

Erik Hjorth driver desuden en større kyllingeproduktion fra Thustrup, hvor familien bor. Et sted som også har en lang historie, der skriver sig helt tilbage til middelalderen.

Den ny ejer lægger ikke skjul på, at købet af Klarupgaard er en konsolidering af landsbrugsvirksomheden. Det tilsiger den strukturudvikling, som dansk landbrug er inde i. Virksomhederne bliver større og driften skal løbende rationaliseres. Ved at købe Klarupgaard er der lagt op til samdrift med Stranderholm.

Knud og Lene Just gjorde gården uden for Klarup kendt for meget andet end landbrugsproduktion - salg af juletræer, butik, markeder samt udlejning af lokaler til fester, arrangementer m.m. Gården blev dog for alvor sat på landkortet, da den i 2013 var ramme om optagelserne til TV 2-julekalenderen ”Tvillingerne og Julemanden”.

Herregårdsfester

Erik Hjorth har også planer om publikumsaktiviteter, men det ikke sikkert, at det fortsat indebærer julemarkeder og salg af juletræer.

- Jeg har en ide om, at vi vil bruge stuehuset til udlejning til eksklusive herregårdsfester. Min søster Lene Hjorth driver Rebildhus og har kendskab til branchen. Knud og Lene (Just, red.) har startet en cafe op, og vi regner med, at give det sted lidt mere gas, så det kommer til at ligne en restaurant. Min svoger har meget med vin at gøre, så vi tænker også på at arrangere vinaftener. Alt står stadig åbent for nytænkning, men det er sikkert, at der kommer til at ske noget, bemærker Erik Hjorth.

Knud og Lene Just flytter til en ejendom ved Lillevorde, hvorfra de fortsætter med landbrugsdrift og web-handel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.