Hjallerup Marked forventer stort rykind i varmen - har købt ekstra drikkevarer

De sidste forberedelser er i gang - heste, musik, handel og god stemning er i vente

Der er mange folk i gang med opgaver på markedspladsen i de her dage. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Der er mange folk i gang med opgaver på markedspladsen i de her dage. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

HJALLERUP:Der gøres i denne uge klar til en af de absolutte højtider i Hjallerup: Hjallerup Marked. Det skydes i gang torsdag aften med forprang og ANR Live show med musik, og fra fredag morgen og hen over lørdag og søndag er der marked.

Formand for Hjallerup Marked Keld Nielsen melder, at der plejer at komme mellem 200.000 og 250.000 gæster i løbet af dagene, og humøret er godt på pladsen, som nu er under opbygning.

- Vi har god stemning, så vi forventer helt klart et fantastisk marked i godt vejr og med mange mennesker, siger han.

Vejret er en vigtig faktor, og det ser fornuftigt ud.

- Vi kigger på vejrudsigten og er glade for, at vi får noget regn her først på ugen, og så ser vi frem til, at vi får nogle gode markedsdage uden regn. Vi er bevidste om, at det godt kan blive lidt varmt, så vi har garderet os ved at købe lidt ekstra væske hjem, fortæller Keld Nielsen.

I de her dage er man i gang med de sidste forberedelser på pladsen - det store markedstelt blev sat op i lørdags, og flere er på vej.

Det er tradition, at Brønderslev Kommunes gartnere planter et hestehoved ud af blomster lige op til markedet ved indfaldsvejen til markedspladsen. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Det er tradition, at Brønderslev Kommunes gartnere planter et hestehoved ud af blomster lige op til markedet ved indfaldsvejen til markedspladsen. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

- For en uge siden var der ikke noget på markedspladsen, men i løbet af en uge vokser en hel by op. Tivoli starter med at sætte op, Tuborg sætter salgssteder op, og det vælter ind med kræmmere, der er i gang med at rejse deres telte, fortæller Keld Nielsen.

Markedet selv har også flere mindre telte, der sættes op i denne uge.

- Og så mangler vi at få teknikken til at køre. En af de væsentlige ting er, at vi skal have tjekket, om vores ølslanger under jorden fungerer. Og vi gør også klar til, at hestene kommer, fortæller Keld Nielsen.

Netop det med hestene hang tidligere på måneden i en tynd tråd, da der var risiko for smitte med en hestesygdom, hvilket fik Sindal Marked til at aflyse hestene. Men nu er der givet grønt lys for hestene, og fra markedets side er man glad for, at man slap med skrækken.

- Hestene er jo helt klart en tradition for Hjallerup Marked, og det er vores vartegn, derfor er det vigtigt for os, at de kommer, fortæller Keld Nielsen.

Scenen er den samme, men markedet melder om, at man har brugt lidt flere penge på musikken i år. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Scenen er den samme, men markedet melder om, at man har brugt lidt flere penge på musikken i år. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

Der er både markedsheste, som kommer med henblik på køb og salg, og så er der en stor hesteaktivitet på ridestadion, der er en del af markedet. Her holder Hjallerup Rideklub for første gang landsstævne i ridebanespringning, som strækker sig over alle dagene.

Allerede torsdag formiddag får byens børnehavebørn og dagplejebørn en forsmag på markedet med kagemand og underholdning i teltet.

- Der har vi rekordtilmelding med over 450 børn, fortæller Keld Nielsen.

Torsdag aftens fest med ANR Show venter Keld Nielsen sig meget af.

- Vi gør meget ud af vores torsdag aften, og koncerten har fået et ekstra pust i år, der forventer vi væsentligt flere gæster, siger Keld Nielsen, der peger på, at man har hyret lidt større bands i år.

Det er Italio Brothers, DJ Aligator, Pauline, KATO og Bro.

1800 frivillige er med til at løfte Hjallerup Marked, og formanden melder, at det er gået rigtigt fint med at få opbakning fra frivillige.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.